vriendin krijgt het benauwd van mij (ze is met ons gestopt)

hallo,
ik heb sinds 4 maanden een "relatie" met een geweldige vrouw.
Zij heeft mij meerdere malen verzocht om haar ruimte te geven omdat zij in een situatie zit waarin haar ex nog in huis zit, zij een kind van 11 heeft en zij kampt met borderline.
Nu heb ik heel veel aandacht van haar opgeeist waardoor zij het voelde alsof ze op eierschalen liep. Nu heeft zij afgelopen weekend gezegd dat zij stopt met ons terwijl een week daarvoor zij nog zei dat ze ons echt wel samen ziet.
Het was dus een oprechte schreeuw om rust en ruimte recht uit haar haar hart. En melde ook dat ik haar verstikte, alsof ik een hand om haar keel heen had, zo voelde ze het.
Wat is mijn aandeel hierin geweest...ik ging haar regelmatig onverwacht opzoeken, belde vaak en veel en stuurde haar regelmatig smsjes...(>10 per dag)
Als ik haar niet te pakken kreeg bleef ik bellen tot ik haar wel te pakken had.
Nu is het over, nou ja ik heb nog hoop, en probeer haar rust te geven. Ik stuur af en toe nog wel een sms (1 a 2 per dag) en kan haar echt niet loslaten omdat ik zo gek op haar ben.
Hoe kan ik er nou voor zorgen dat zij bij mij terug komt??
ik ben inmiddels met mezelf aan de slag en verzet me er geweldig tegen om haar niet te bellen.
PLease .... bruikbare tips zijn welkom.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Oeff.....iedere vrouw zou benauwd worden van jouw manier van aandacht. Ik bedoel dit niet als kritiek, maar het is wel een beetje te veel van het goeie. Stel je voor dat het andersom zou zijn? Mannen kunnen er doorgaans nog slechter mee overweg trouwens. Laat haar even een tijdje helemaal met rust en reageer alleen als zij het initiatief neemt. Gewoon radiostilte zeg maar. Geef haar aan dat je haar niet kwijt wilt en dat je wacht tot zij er weer aan toe is om contact te zoeken. Op die manier heb je nog een kans dat ze bij je terug komt, anders ben ik bang dat het voor goed afgelopen is.

als een vrouw "nee" zegt, of geef me ruimte, dan bedoeld ze dat ook ECHT!. Stop meteen met haar te smsen, desnoods dan nog 1tje waarin je zet dat dit je laatste smsje zal zijn naar haar. dat je hoopt dat ze de ruimte kan en gaat vinden die ze nodig heeft en dat er daarna hopelijk die ruimte weer door jou mag worden opgevuld. ik meen het, stop echt voordat het helemaal te laat is en de hoop die je nu nog hebt, echt vergaan is. sterkte vent!

Ga gewoon door met je eigen leven. Doe dingen die jij leuk vindt. Niet zo claimen bij die dame! Als jij een paar stappen naar achteren doet, zul je zien dat zij een stap naar voren zal doen! Iemand met Borderline geeft iemand in de omgeving vaak de schuld van rotgevoelens. Vaak degene die het dichtste bij is. Er is vaak een strijd tussen afstand en nabijheid voor iemand met borderline. Maar behoefte aan liefde heeft iedereen.

Ik begrijp voor geen meter hoe het kan dat een heleboel GV'ers je ex volledig schijnen te kennen, exact weten hoe ze in elkaar zit en waarom ze reageert zoals ze doet. En dat op basis van het woordje borderline? Belachelijk. Nergens in je vraag wordt duidelijk hoe haar borderline zich uit, ik krijg niet de indruk dat je daarmee zoveel problemen hebt gehad in die 4 maanden. Wél wordt volstrekt duidelijk dat jij je als een behoorlijke dwingeland hebt opgesteld en weinig begrip hebt getoond voor de lastige situatie waarin zij verkeert (haar telefoon bijv. 20x laten overgaan terwijl zij met haar ex in de woonkamer zit'- je hoeft geen borderline te hebben om daar bloednerveus van te worden). Ik vraag me sterk af of er geen sprake is van een verstikkende jaloezie van jouw kant en ook bij wie van beide dat ikke, ikke, ikke (zie antwoord Kyodo) eigenlijk zit?

citaat: ik ging haar regelmatig onverwacht opzoeken, belde vaak en veel en stuurde haar regelmatig smsjes…(>10 per dag) Als ik haar niet te pakken kreeg bleef ik bellen tot ik haar wel te pakken had. Einde citaat. Wat ging JIJ de fout in zeg ! je had geen relatie je was gewoon een stalker. Mijn tip: Leer van je fouten , zoek een andere vriendin die wel met jou een relatie wenst maar leer ook van de fouten die je gemaakt hebt. Of blijf een tijdje vrijgezel en misschien net ze met jou wel weer contact op. Hoewel ik dat niet verwacht. Ik heb ooit een meiske begeleid die borderline had en ook aan zelfbeschadiging deed. En ze was alcoholist. Pracht meid en ze vond het tof dat ik met haar praatje. Maar ze regelde wel haar eigen leven en is aan een versleten nier en een alvleesklierontsteking overleden!

Rust is ook echt rust. Je hebt je echt als een stalker gedragen. Ikzelf zit in een vergelijkbare situatie. Mijn vriendin heeft niet zolang tegen mij gezegd dat ze aan borderline lijdt. Toen ik dat hoorde van haar ben ik informatie gaan zoeken over deze ziekte. Ik heb me er kompleet in verdiept en ben er inmiddels achter dat het bepaald niet een pretje is om met zo'n iemand door het leven te gaan. Als ik nu terugkijk hoe ze was en dat vergelijk met de symptomen van borderline. Klopt het precies. Het is een tijdbom die om de zoveel tijd afgaat. Sinds een maand hebben mijn vriendin en ik geen contact meer met elkaar, vanwege het feit dat ze rust wil. Dit komt ook mede doordat er iemand in haar buurt is die haar met haar verleden heeft geconfronteerd. Gevolg: ze is nu depressief. En dat heeft borderline alleen maar sterker aangewakkerd bij haar. Binnen een paar dagen was haar liefde voor mij omgeslagen in alleen maar woedeuitbarstingen naar mij toe. Ik deed niks meer goed in haar ogen. Degene die het dichts bij haar in de buurt staat krijgt alles over zich heen en dat ben ik. De ene na de andere valse beschuldiging volgde. En ik kan zeggen dat het niet leuk is. Ik wil heel graag reageren op deze beschuldigingen, maar je schiet er toch niks mee op. Je loopt toch tegen een muur aan. Ik heb haar in de eerste week nadat we geen contact meer hadden, een brief gestuurd, waarin ik in normale woorden mijn zorgen uite hoe ze zich gedraagde. Het gevolg was dat ze wat vriendelijker werd tegen over mij. Dat deed ze via die persoon die constant bij haar in de buurt is. De enige manier is om haar rust te gunnen. Ik kan je vertellen dat het zeer moeilijk is om niet te smsen, bellen en te mailen. Maar ik hou vol. Ik zoek daarom voldoende afleiding om niet constant aan haar te denken. In de dagen nadat we geen contact meer hadden dacht ik heel veel aan haar, maar na mate de dagen verstreken werd dat minder. Je begint erover na te denken wil ik wel verder met haar. Laat één ding voorop staan. Ze is zelf verantwoordelijk voor haar eigen gedrag. Laat haar gedrag niet jouw leven bepalen, anders ga je zelf er aan onder door. Als het je leven gaat beinvloeden is het wijs om er zoveel mogelijk met vrienden of familie over te praten. Desnoods ga je er met een psycholoog over praten. Deze mensen staan er buiten en hebben ervaring met dit soort situaties. Zoals al eerder in een reactie is vermeld heb je eigenlijk twee keuzes, je wordt slaaf of je zet er een punt achter.

no offence maar als je net zolang belt tot je haar te pakken krijgt en ze dan zegt dat je haar een beetje ruimte moet geven, tja dat kan ik begrijpen. ik zou op dit moment haar niet smsen,bellen, bij haar langs gaan. geen mens vergeet een ander in dagen, dus er is voor jou geen reden dat ze je vergeet en nooit meer van zich laat horen, dat is onmenselijk. op dit moment moet je gewoon wachten tot ze contact op neemt met jou en ze haar verhaal verteld, of de uitkomst is dat jullie weer bij elkaar komen of niet is in haar handen, maar als ik zo lees denk ik van wel:) laat haar gewoon even nadenken over wat er allemaal gebeurd is in haar leven de laatste tijd, genieten van haar kind en vrienden/familie. ik, oprecht, hoop dat jullie weer bij elkaar komen en alles weer wordt zoals het was. veel geluk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100