Als er per 2 mensen 1 kind wordt geboren, zakt dan de mensenpopulatie?

En als er per 2 mensen 2 kinderen komen, blijft de wereldbevolking dan gelijk?
(Ik kan dus niet zo goed rekenen)
Dus het gemiddelde aantal kinderen per gezin is hoger dan 2 blijkbaar. Anders zou de wereldbevolking niet zo hard groeien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij minder dan 2,1 kind per vrouw zal de bevolking afnemen op termijn. Op welke termijn hangt heel erg af van de bevolkingsopbouw. Misschien herinner je je van de aardrijkskundeles nog wel de 'bevolkingspiramide's'. Als een bevolking heel veel jonge mensen heeft en weinig ouderen, zal het vrij lang duren voordat het krijgen van weinig kinderen effect heeft op de totale bevolking, omdat al die kinderen ook weer kinderen krijgen. Als de bevolkingsopbouw meer ouderen dan jongeren heeft, zal de afname van de bevolking veel sneller beginnen. Er worden veel minder babies geboren. Je ziet dat mooi in China. Daar hebben ze de één kind politiek, en toch stijgt de bevolking nog steeds. Dat komt niet alleen doordat er toch tweede en derde kinderen geboren worden, maar ook doordat de bevolking gemiddeld heel jong is.

In veel landen worden er meer dan drie kinderen geboren wat inhoudt dat de wereld bevolking toeneemt. Hou er wel rekening mee dat dit niet evenredig is. Bijvoorbeeld veel kinderen in de derde wereld halen niet de leeftijd om zich voort te planten.

dan zal de wereld bevolking blijven groien omdat die 2 kinderen weer andere kinderen zoeken om mee te trouwen en dan weer kinderen krijgen die 2 kindere van het begin van je verhaal trouwen niet met elkaar

bij 1 kind slink de bevolking. bij 2 kinderen stijgt de bevolking omdat die twee kinderen niet met elkaar trouwen

Als er voor elke 2 mensen een persoon geboren wordt dan halveert de bevoling in minder dan een generatie. Als er 2 per 2 geboren worden, gaat de bevolking nog steeds achteruit, omdat een deel van de kinderen nooit de voortplantingsleeftijd haalt en dus geen kinderen krijgt.

Een mens leeft gemiddeld 70 jaar (in nederland). Als mensen 2 kinderen krijgen dan moet je eigenlijk een grafiek in de tijd uitzetten, want die twee kinderen krijgen dan ook weer twee kinderen en dat is voordat de eerste mens sterft. Dus een behoorlijke stijging. Dan is het nog afhankelijk van wanneer je kinderen krijgt en hoe oud je ouders worden. Bijvoorbeeld start met twee mensen in het jaar 1900 2 na dertig jaar 4 na 60 jaar 8 na 90 jaar 14 mensen (16-2). Je ziet het stijgt exponentieel. Dat komt omdat het dus niet zo is dat mensen die 2 kinderen krijgen sterven voordat hun kinderen weer kinderen krijgen. Dus je hebt in één leven 3 generaties. Dus als echt ieder mens gemiddeld 70 jaar wordt en 2 kinderen krijgt dan heb je een enorme toename. Dat wordt dan weer gecorrigeerd door al die mensen die geen kinderen kunnen krijgen, iedereen die vroeg sterft en epidemieën, hongersnoden en overstromingen. Een gemiddelde van 2 halen we niet en ook de gemiddelde leeftijd van 70 jaar halen slechts enkele landen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100