Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik zoek een voorbeeldbrief beeindiging samenlevingscontract. Wat moet er beslist in staan. Termijnen redelijkheid / billijkheid..?

Ik heb een eigen woning. Partner leidt aan borderline, drankverslaving en per 1-1-2013 geen baan, maar nu in Ziektewet. Ik heb al vanaf dec 2011 uitstel gegeven maar niet op papier.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
9.6K
Kristal
11 jaar geleden
Sterkte.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Daar hoeft niets bijzonders in te staan, behalve de datum waarop je de brief stuurt, de ingangsdatum van de ontbinding en een handtekening. Dit aangetekend versturen.

Dus gewoon;

Beste.........(naam (ex)partner),

Hierbij deel ik je mede dat ik ons samenlevingscontract per ..-..-.. eenzijdig wil beëindigen.

Met vriendelijke groet,
Jezelf.

Maak een kopie van de brief en stuur die naar je notaris, zodat deze die in je dossier kan bewaren.

Ik weet niet of jullie een "opzegtermijn" hebben ingecalculeerd of hoe jullie woonsituatie nu is. Het is ook zo, dat op het moment, dat je niet meer samenwoont, het contract ook automatisch ontbonden is.

Succes ermee. Ik heb wat linkjes gevonden waar mensen met dezelfde vragen zaten en overige info. Veel sterkte met alles!

http://www.010notaris.nl/Trouwen___Samenwonen/Ontbinden_samenlevingscontract/index.aspx

http://forum.viva.nl/forum/list_message/4632224

http://www.judex.nl/rechtsgebied/familie_&_echtscheiding/echtscheiding/praktijkvoorbeelden/171/de-afwikkeling-van-een-samenlevingscontract.htm

http://rechtenforum.nl/forum/thread/p/161057?sid=c495c63524fd35eb34457fb2727ce4bb/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Thanx, ik ben vandaag teruggebeld door mijn rechtsbijstandverzekering: in principe geen enkele opzegtermijn i.v.m. eigen woning en geen huurder is.
Maar uit coulance-overwegingen en ik nog geld tegoed heb, heb ik de datum ruimschoots in mijn aangetekende brief gezet. Tevens lijst met spullen geupdate.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding