Wat is dat eigenlijk, verliefd zijn?

wat gebeurt er met je lichaam als je verliefd bent ? en hoe komt het juist dat je op die ene persoon verliefd wordt en niet op die andere?

Weet jij het antwoord?

/2500

Moeilijk te verklaren. Je voelt je meer aangetrokken tot diegene dan tot een ander. Dat kan omdat diegene heel lief tegen je doet, of dezelfde interesses heeft. Je krijgt een raar gevoel in je buik omdat er een stofje vrij komt als je verliefd wordt. Je kunt het vergelijken met vriendschappen. Er zijn heel veel aardige mensen, maar je raakt met maar een kleine groep bevriend, gewoon omdat die mensen meer voor je betekenen dan anderen. Maar de beste raad is: lekker van genieten. Verliefd zijn is heerlijk.

Tja ik weet het niet maar ik ben tot vandaag echt heel fel verliefd geweest op een persoon en dan krijg je zo een aangenaam gevoel je bij die persoon in de buurt ben en je voelt je een beetje verlegen en probeert heel de tijd lief te zien en je kan hem/haar niet vergeten.(en toen werd ik afgewezen en was het gevoel raar genoeg weg).

Verliefdheid is duidelijk meetbaar in het menselijk brein en ontstaat binnen een seconde. Dat concluderen Amerikaanse wetenschappers in een nieuw overzicht van hersenonderzoek naar gevoelens van liefde. Als mensen een aantrekkelijke persoon zien, duurt het gemiddeld genomen 0,2 seconde voordat de eerste stoffen in hun hersenen meetbaar zijn die kunnen leiden tot verliefdheid. Het verliefde gevoel wordt uiteindelijk veroorzaakt door twaalf verschillende gebieden in het brein. ______ Er worden hormonen en neurotransmitters (oa. fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine) in de hersenen aangemaakt als de persoon het doelwit van de verliefdheid ziet. De hormonen die vrijkomen zijn verslavend, waardoor de persoon de geliefde zo vaak mogelijk wil zien. ________ Een leuke site met veel info: http://www.kennislink.nl/publicaties/liefde

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verliefdheid
http://www.nu.nl/wetenschap/2365327/verlie...

Verliefdheid is feitelijk iets dat je moet voelen/ervaren om te weten hoe dat is. Niet dat je dan weet 'wat' het is. Maar ik wil wèl een poging doen het begrip verliefdheid te omschrijven. Verliefdheid gaat om uiterlijke aantrekkelijkheden die door ogen, reuk, gehoor enz. worden geconstateerd. Een meisje kijkt vaak naar de ogen van een jongen, maar zij is doorgaans ook erg gecharmeerd door zijn gevoel voor humor. Er vliegt dan een vonkje van haar op hem over..Als dat nu een wederzijds vonkje is..wordt de verliefdheid van twee kanten 'opgepakt' Een jongen kijkt meestal naar het gezicht, haar figuurtje en andere uiterlijkheden. Als hij haar heel aantrekkelijk vindt..ontstaat bij hem dat ene bewuste vonkje..dat zij zou moeten opvangen..als het goed is.. Als er dan van haar zijde ook een vonkje naar hem overvliegt..wordtook hier, de verliefdheid van twee kanten opgepakt. Waarom het nu nèt op die ene is..is een wonder dat alleen zij tweeën 'weten' ..wellicht is het omdat op geen ander persoon sprake was/is van een wederzijds vonkje.. Groet, Ton

Verliefdheid is eigenlijk een soort "trucje"van moeder natuur, wat ervoor zorgt dat een man en een vrouw met elkaar seks willen hebben. Hierdoor zullen wij ons blijven voortplanten en is het voortbestaan van de mensheid veilig gesteld zeg maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100