Hoe vind ik een vrouw die een kinderwens heeft?

Omdat ik vooruit in mijn leven wil, zoek ik een vrouw die positief staat tegenover zwanger worden. Ik ben een rustige man (42) met een verzorgd en net overkomen, met een goede opleiding en baan met veel perspectief, met een mooi huis en een stabiel en gezond leven.

Desondanks komen vrouwen niet op me af. Ik moet er echt voor knokken. Moet je echt een foute man zijn om aantrekkelijk te worden gevonden?

Al mijn leven zit ik in een mannenwereld. Leuk en gezellig hoor, maar zo blijf ik altijd alleen. Mijn vrienden wonen samen en hun netwerk bestaat uitsluitend uit samenwonende stellen. Zussen heb ik niet.

Ik weet gewoon niet hoe ik dit moet aanpakken. Op datingsites is het aanbod van mannen zo groot dat de eisen gestegen zijn tot op doktersroman-niveau, dat idee heb ik.

Ik zit niet altijd thuis. Als ik uitga, zie ik steeds hetzelfde: vrouwen die onder begeleiding binnenkomen en zich afzonderen aan een tafeltje. Daar kan ik niets mee. Alsof er een soort sociale wet is, die zegt: gij zult een openbare gelegenheid nooit alleen betreden.

Vraag 1: Hoe kun je verklaren dat een man die het bovenstaande te bieden heeft, nog niet automatisch aantrekkelijk en gewild is?

Vraag 2: Wat kan ik doen om in mijn single-situatie verandering te brengen (afgezien van clubjes/verenigingen, dating)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je omschrijft allerlei dingen die je hebt, niet wie je bent. Behalve dat je rustig bent, is het wellicht interessant om eens verder te kijken naar je persoonlijkheid. Want val jij bij een vrouw eigenlijk ook niet op hoe ze is ipv wat ze heeft (behalve een baarmoeder dan:))?

Ik vond mijn vriendin op verlangennaareenkind.nl (best met internet explorer) en intussen zijn we 2j samen en hebben een dochtertje van 3 weken. We hebben een fantastische relatie.

De vraag is heel juist geformuleerd en logisch te verklaren. de wereld is echter ietsje breder dan enkel logica en verklaarbaarheid. mij doet het denken aan iemand in een rolstoel die vraagt: "Hoe vind ik hardloopschoenen waarmee ik medailles win?" elke (bijv. prof)sporter wil prijzen winnen. dus als hij uitstekend getraind heeft, zijn voeding perfect heeft afgestemd, zijn uren rust en slaap genomen heeft en alles wat maar mogelijk was, dan wil hij winnen ook. maar misschien ben jij niet die sporter die je zou willen zijn. dat kan. misschien ook wel. kan ook. wat ik alleen maar wil zeggen is: verdoe je tijd niet met zoeken naar fantastische schoenen, terwijl je in een rolstoel blijkt te zitten. besef de situatie waar je nú in zit, en bouw/buit die uit. doe alles wat déze situatie te bieden heeft. schijnbaar is dat zonder vrouw en kinderen. zoals je gewild had? nee. maar het leven ís ook niet altijd leuk. er is niks mis mee om je toch die vraag te stellen en ik vind het mooi dat de moderators hem ook niet verwijderen. komt vast doordat goede vraagstelling en beargumentatie. het lijkt een antwoord waar je niks aan hebt, maar ik vind dat dat het vooral _lijkt_ en daarom noem ik 't toch: er is zó ontzettend veel wat mensen missen op de wereld. mensen missen zelfs eten en drinken of onderdak. anderen werk, verstand, gezondheid, familie, vrienden of geld om naar de maan te gaan en zo is er nog een tijdje verder te gaan. ook al heb je álles wat ervoor nodig lijkt, dan nog kan het zijn dat het leven anders loopt en je niet die vrouw en kinderen naast je krijgt. dat kan. mensen zonder eten en drinken, hebben níks misdaan, níks. en toch hebben ze niks om zich te voeden. terwijl ze álles in zich zouden hebben om te kunnen blijven leven, als ze maar water hadden gehad. als je een flink stel hersens hebt, kun je wellicht ook relativeren. niet dat dat leuk is. maar kan nodig zijn. het leven is ietsje anders dan tang 13 pakken voor je fiets. of bouwsteentje 392 voor een bouwpakketje. je kan je bouwsteentje wel blijven zoeken, niks mis mee. maar vergeet niet ondertussen te leven en stap misschien wel over naar accepteren dat bouwsteentje 392 niet te vinden valt en benut wat je wél hebt. rolstoeltennis bijvoorbeeld. zoiemand wordt daarin alleen maar kampioen door de situatie uit te buiten, accepteren en omzetten tot alles wat dan wél kan. succes met je verdere zoektocht, of desnoods ooit met je acceptatieproces dat het leven niet altijd maakbaar is.

een vrouw kun je niet 'zoeken' een vrouw moet je tegen komen. dan kun je van elkaar gaan houden. en dan pas komen de kinderen. als je echt persee kinderen wil op snelle tijd. kun je kinderen accepteren. het heeft dan niet joun bloed maar je hebt dan wel kinderen! want helaas denk ik opzoek zijn naar een vrouw die kinderen wil.. gaat niet lukken

Ik snap je probleem heel erg goed. Ik heb een wat vreemde jeugd gehad. Ik was heel veel thuis omdat ik voor mijn zieke moeder zorgde. Ik deed het met liefde maar daardoor had ik geen sociaal leven. Het contact met vriendinnen verwaterde en jongens ontmoeten... nou dat kwam niet vaak voor. Ik werd wel eens wanhopig en dacht ik blijf altijd alleen. Maar toen mijn moeder werd opgenomen in een verpleeghuis (ik was toen 20) toen ben ik gaan leven. Ik ging op kamers wonen, sloot vriendschappen met meiden die daar ook woonden en we gingen op stap. Een jaar later had ik nog steeds geen leuke jongen ontmoet maar had wel veel lol. Ik heb het toen losgelaten. Als het komt, dan komt het. Toen ontmoette ik mijn man en het was liefde op het 1ste gezicht! We zijn een jaar later getrouwd en kregen vlug daarop een zoontje. Pas toen ik de wens om iemand te ontmoeten los liet gebeurde het. Ik denk dat ik te veel op zoek was en wat wanhopig overkwam. Toen ik mij ontspande stond hij daar ineens! Ik kan je alleen maar meegeven dat als je teveel druk erop legt het niet zal lukken. Als je je ontspant en lol hebt straal je dat uit en dat trekt vrouwen aan. Ik zou zeggen ga op stap met vrienden, ga op een vereniging of op dansles bv. Op stijldansen ontmoeten ook veel mannen hun vrouw. Er zijn ook veel single nights in kroegen/barren. Ben je daar al eens geweest? Ik wens je veel sucses en blijf positief!

Hoi Henk-Jan, Wanneer je nu klaar bent je kinderwens te vervullen dan kun je ook kiezen voor co-ouderschap of als donor een band op bouwen. Dit kan via www.OneWish.nl, een platform waar wensouders en bekende donoren elkaar ontmoeten. Voor veel mensen is plan A 'huisje, boompje, beestje'. Maar de druk van de ketel van verdwijnen wanneer een kinderwens ook buiten een romantische relatie gevisualiseerd kan worden. Ik hoop dat het je helpt. Laat me weten, is je wens nog actief?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100