Verliefd ? Hoe kan ik hier het beste mee omgaan

hallo, mijn naam is Joran. ik ben al een zeer lange tijd enorm goed bevriend met een meisje. we hebben een steenvaste vriendschap 'vrienden voor het leven', die als ik die kwijt zou zijn mijn leven net zo goed in de prullenbak kan gooien. ik heb wel eens aangegeven dat ik haar heel erg leuk vond enz, dan antwoorde ze meestal iets als, ik vind jou ook heel leuk, maar overhaast het aub niet, wacht nou maar lekker af. we zijn sinds dien een jaar verder en zijn voor mijn gevoel nog veel beter bevriend geraakt en ik kreeg de indruk dat ze nu zelfs verliefd op mij werd, 'heeft ze min of meer aangegeven' dat vond ik heel gaaf en heb hier ook op gereageerd door haar op een juist moment verkering te vragen. maar op dat moment veranderde alles, ze zei er over na te moeten denken en daar ging ik mee akkoort, een paar dagen later zegt ze ineens niet meer verliefd op mij te zijn maar wel sterke gevoelens voor mij te hebben en dat ze daarom nog langer wil nadenken. ook vroeg ze of we het contact misschien wat rustiger aan konden doen, zodat ze kon 'voelen' hoe het zou zijn zonder mijn aandacht zeg maar. ik denk dat ik heel erg verliefd op haar ben, en ik denk de hele dag alleen maar aan haar, wat moet ik nu doen ? moet ik maar gewoon zitten wachten en niks doen ? of moet ik toch iets gaan ondernemen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ken de situatie uit ervaring: Als je gaat wachten kom je er niet. Je zult er uiteindelijk zelf het meeste onder lijden. Neem haar mee uit, film, iets romantisch. Laten we zeggen: 'Make a move', maar wees er duidelijk over. Als ze dit afwijst, kun je aangeven dat het je dan duidelijk is. Wees geen loophondje. Het is heel goed mogelijk dat er aan de andere kant van haar iemand haar aan het uitleggen is hoe ze de situatie moet aanpakken en mogelijk moet afwachten tot jij iets doet. Wees duidelijk. Als je vrienden wilt blijven (dus niets meer), dan zet je haar uit het hoofd als mogelijke relatie. Als je meer wilt: Niet geschoten, altijd mis. Immers, als jullie een steengoede relatie hebben en beide al eens toespelingen hebben gedaan is het ook niet vreemd als je daar wat mee doet. Ik weet niet hoe oud jullie zijn, maar ik gok tussen de 16 en 20. Aan de ene kant geldt: Je hebt nog een leven voor je en kunt de vrijheid nemen nog veel te doen (met andere mensen) voor je je vast legt. Aan de andere kant kun je kiezen om er met haar iets van te maken. Dus.....of je maakt met jezelf de afspraak dat je het nog 1x probeert en als het niet lukt, het dan laat varen (let wel, leven in de prullebak gooien geldt alleen als je niet meer zonder iemand kunt, dat is pas op je 60ste, wanneer je niet echt meer veel opties hebt), hoe moeilijk dat in het begin ook is. Of je laat het varen en bedenkt dat je er zo ook mee kunt leven. Let wel, op bepaalde leeftijd hebben we als man een drang om iemand te veroveren. Dat hoeft niet automatisch iemand te zijn die de future-bride-to-be is, dat zijn de hormonen die merken dat meisjes andere mensen zijn dan jongens. Dat raak je gelukkig ook niet kwijt. Denk echter niet dat je niet verliefd kunt worden op iemand anders als dit niets wordt. Dat wordt dan ook niet automatisch tweede keus. Vaak gaat het bij de keuze om iemand te willen, ook om de vertrouwdheid.

Je kent haar goed, enz oals je zegt; Je ziet het als vrienden voor het leven. In dat geval moet je absoluut niet gaan doordukken. Geef haar de ruimte die ze nodig heeft. Breng het onderwerp liefde gewoon niet meer op, en blijf leuke dingen samen doen. Je kan haar niet forceren je 'op die manier' leuk te vinden. Ze moet het zelf besluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100