Vanaf welke leeftijd hoort een moeder van een klein kindje een oudere jongen meneer tenoemen?

Even een vraagje aan jullie
Qua norm vanaf welke leeftijd hoort een moeder van een klein kindje van 3 jaar oud een iets oudere jonqen tegen over haar kindje een meneer tenoemen in de plaats van Jongen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Pas vanaf ongeveer 30 jaar. De term jongeman zit tussen jongen en meneer in. Een jongen is een mannelijk persoon, in het algemeen een kind. De term wordt echter ook vaak gebruikt voor jongvolwassen mannen tot ca. 30 jaar. Het woord jongen betekende van oorsprong jong mens of jong iemand. Het wordt dan ook wel gebruikt in plaats van mens (jongens van Jan de Wit, jongens van de gestampte pot). In het Nederlands wordt soms ook een volwassen man nog weleens met "jongen" aangesproken. In uitdrukkingen als: 'Kom op jongens' en: 'Zullen we gaan, jongens?' worden groepen aangesproken. Daar kunnen zich dan ook wel ook meiden of meisjes onder bevinden of uitsluitend meisjes.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jongen

Een antwoord op deze vraag is niet te geven. Want 'meneer' is in die zin een ongebruikelijke benaming voor een volwassen man, omdat 'meneer' alleen betrekking heeft op iemand met wie men niet vertrouwelijk omgaat: een wildvreemde of iemand met wie je zakelijk contact hebt. Bijvoorbeeld aan een volwassenen man de weg vragen, doe je door met 'meneer' aan te spreken. En de notaris spreek je aan met 'meneer'. Maar iemand in jouw kennissenkring die volwassen is, zul je nooit met 'meneer' aanspreken. Een jongen kan iedereen zijn tot een jaar of 25. Zo worden alle soldaten 'onze jongens' genoemd. Vanaf een jaar of 16 kun je iedere jongen 'jongeman' noemen. En ook 'meneertje''- 'meneertje' is de vriendelijke of enigszins bevoogdende aanspreekvorm voor een man of jongen. Bron: o.a. Van Dale.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100