Is deze kalender geschikt voor kinderen?

Mijn dochter leert de dagen van de week op school aan de hand van kleuren. Ze is 3 jaar en dit werkt goed voor haar. Nu wou ik een activiteitenkalender aanschaffen maar ik zie dat de dagen van de kleuren daarop niet samenhangen met de kleuren die ze op school leert.. zou dat verwarrend zijn? Moet ik dan zelf iets maken of hoe maak ik de dagen (met planning) visueel?

https://www.dreamland.be/e/nl/dl/goula-weerkalender-128280?gclsrc=aw.ds&&s_kwcid=AL!6321!3!326068910538!!!u!1154592246465!&gclid=CjwKCAiAnO2MBhApEiwA8q0HYbRCSxH4zqRztcdo0tE1JCJIKvh51YfSbNyA6ba6tK8Tp1jFeOfwwhoCK8EQAvD_BwE

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat soort kalenders zie je wel meer. Verschillende klassen waar ik al kwam zag ik er zo hangen. Soms gekochte, soms zelf gemaakte met de noden van de klas zelf. Met kleuren alleen werken zou ik zelf niet kiezen, maar het wordt gedaan. Zoals je zegt kan je dochter zo de dagen wel onthouden. Al sluit ik me van mening aan bij computaans reactie. De link rood = woensdag daar ben je later niet veel meer mee. Tekening die link legt naar de naam van de dag is beter. Waarom maak je niet met je computer op papier zon : zondag maan : maandag dino : dinsdag woefke : woensdag donderwolk : donderdag vogel vliegt uit kooi : vrijdag zaag : zaterdag Zoals je in de bijlage ziet kan je dan de tekening ook nog op een kleurtje hangen en als jij dat doet met de kleur van de klas... dubbel winst. Als je voor je eigen planning ook dan bij elke kolom zowel de naam van de dag in kleur en de tekening zet dan is je week/maandplanning normaal gezien duidelijk genoeg.

Bronnen:
https://klasvanjuflinda.nl/leren/rekenen-l...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100