Is het normaal dat een kind van 10 met regelmaat een vinger in de kont steekt om er aan te ruiken?

sorry, maar wellicht worden we hier allemaal een stukje wijzer van!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat is normaal in deze gekke wereld? Een kind van tien jaar oud kan prima verwoorden waarom het bepaalde handelingen doet. Het lijkt mij een kwestie van aandacht vragen. De achterliggende reden kan alleen het kind zelf aangeven. Zeker gezien het feit dat het met regelmaat gebeurt zou ik het kind vragen waar het mee bezig en wat het ermee wil bereiken.

Wat denk jezelf?

Als mijn kind dat zou doen zou ik dat niet goed vinden. Ik zou er alles aan doen om dat af te leren! Wel even zien of hij of zij wormen heeft, maar als het puur om het ruiken gaat zou ik toch echt even mijn ouderlijke opvoed kunsten aanscherpen!! Als íemand van zijn of haar vriendjes dit ziet, is hij/zij meteen degene die voor de rest van het jaar gepest wordt. Ik vind het geen normale handeling, en ik meet dat vaak af aan of zo een handeling in het openbaar kan plaatsvinden. Zo nee, dan is het tweede meetpunt of wij het zelf ook doen thuis, zo nee, .... dan is het duidelijk dat het echt niet kan.

Dit is zondermeer afwijkend gedrag, wellicht veroorzaakt door wormen of iets VEER ergers. Zonder je bezorgd te willen maken is er hoe dan ook reden deze oorzaak te vinden. Er kan (maar hoeft niet per se') misbruik in het spel zijn. Met deze opmerking zal ik wel weer klop krijgen, maar ik vind het belangrijker je een eerlijk antwoord te geven. Kinderen van die leeftijd (10 jaar) moeten juist niet zoveel van anale dingen hebben. Het zal wel heel veel tact en wijsheid vragen, dit probleem uit te zoeken. Ik hoop oprecht dat het een milde oorzaak heeft. Als er wormpjes in het spel zijn, is de neiging aan de buitenkant te krabben veel groter dan tot "inwendig onderzoek" over te gaan. Ik heb ervaring in de begeleiding van sexueel mishandelde kinderen. Maar zogezegd, het KAN meevallen. Betreft het niet je eigen kind, dan is observatie en evt melding te overwegen. Doet je eigen kind dit, zie daarover in gesprek te komen. Het zal je duidelijk zijn dat het kind zich enorm zal generen er over te praten, een inleidende geruststelling zal beslist zeer gewenst zijn, anders klapt het kind dicht. Wil je verdere info van mij, stuur me dan even bericht, ik moet altijd uitkijken voor mensen die met raad van deze aard niet om kunnen gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100