Buurmeisje (11J) dring zich op, hoe kan ik dit op een vriendelijke manier voorkomen?

In onze straat woont recent een samengesteld gezin van negen.
Afgelopen weekend was ik, de buurman (51j) van zes huizen verder buiten aan het werk en op een bepaald moment keerde het buurmeisje van 11 samen met haar zus van 5 hun fiets op mijn oprit. Vriendelijk zei ik goedendag en beiden stelden zich even snel voor.
Hierop hielden we een kort praatje en zwaaide ik dat ik nog heel wat werk voor de boeg had.
Maar blijkbaar was dit voor het meisje van 11 een uitnodiging om me verschillende keren per dag op te zoeken. Ook als ik niet aanwezig was wachte ze verschillende malen op mijn oprit of ik toch maar niet zou verschijnen (Te zien op het camerasysteem).
Op welke wijze kan ik haar op een duidelijke doch vriendelijke wijze duidelijk maken dat een praatje wel kan maar het niet opdringerig mag worden.
Zelf hebben we geen kinderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je als man een meisje van 11 jaar dit niet duidelijk kunt maken. Zij leeft nog in een sprookjeswereld waarin geen kwaad aanwezig is. Terwijl jou gevangenisstraf boven het hoofd hangt als buren dit opvalt en je op het politie bureau wordt ontboden. Als ik jou was zou ik me niet meer in de buurt begeven van dit kind. Laat de contacten met haar over aan je partner. Die is waarschijnlijk ook een vrouw en kan zo'n meisje beter dan jij, met een kluitje in het riet sturen, zodat je hier geen last meer van hebt.

Waarschijnlijk hoef je niets te doen. Dit meisje is net verhuisd, al haar oude vriendinnen kwijt, en verveelt zich te pletter. Maar vandaag is de meivakantie afgelopen en beginnen de scholen weer. Op school verveelt ze zich niet en gaat zij nieuwe vriendinnen ontmoeten.

Waarom ga je niet even met de ouders praten. Maak kennis met hen en vertel hen van je situatie. Vertel ze dat het meisje niets verkeerds gedaan heeft (en dus geen straf verdient!), maar dat het jou wel in een ongemakkelijke situatie brengt. Haar ouders zijn dan wel in staat om de boodschap op een vriendelijke manier over te brengen, of desnoods op een andere manier regels te stellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100