Is Bobcat-Lynx in Nederland toegestaan als naam voor een baby?

Mijn schoonzus is zwanger van hun eerste kindje en zij en mijn broer zijn lyrisch van dieren namen, en willen hun kindje Bobcat-Lynx gaan noemen, daar heb ik zo mijn bedenkingen bij, heb gegoogled en dieren namen komen wel vaker voor zoals bijvoorbeeld Fox, Vlinder, Wolf etc en als ik goed door zoek zie ik vroeger voorla bijde indianen en inuits veel meer dieren namen voor mensen voorkomen, zoals bear, hawk, grizzly, bobcat lynx maar kan dat van daag de dag nog voor mensen om deze namen te gebruiken voor kinderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, waarschijnlijk wel. Je mag je kind in Nederland bijna elke naam geven die je maar wilt. Bíjna elke naam, want als je het al te bont maakt heeft de ambtenaar van de burgerlijke stand bij de geboorteaangifte het recht een naam te weigeren. Voorbeelden van ongepaste voornamen • bespottelijke namen; • scheldwoorden; • naam die bestaat uit heel veel namen; • bestaande achternaam, tenzij dat ook een bestaande voornaam is, bijvoorbeeld ‘Roos’. In het Engels wordt de voornaam Bobcat wel eens gegeven. Heel vreemd is dat dus niet. Ik denk dat de naam in Nederland ook toegestaan wordt. Evenals Lynx, of Bobcat-Lynx. Je zou kunnen vragen aan kinderen of zij het een mooie naam vinden. Als dat niet zo is, zou je dit aan je schoonzus kunnen voorleggen. Zij zal toch niet willen dat haar kind hier later mee gepest wordt.

Toegevoegd op 03 April 2022 12:35: tekst
Bronnen:
https://www.vernoeming.nl/geweigerde-voornamen/
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/a...
https://www.popular-babynames.com/name/lynx

Waarom zou deze naam niet zijn toegestaan in Nederland? Er zijn wel meer namen die exotisch en/of excentriek zijn. Zoals: Blanchefleur, Synmphorosa, Eben-Haëzer, Oonagh, Torquatus, Ommelandicus, Syrinx. Iets anders is of een kind met deze naam door het leven zou willen gaan. Vermoedelijk niet: de naam kan worden geassocieerd met aanstelleritis of leiden tot pestgedrag. Mede daarom geven ouders aan een kind vaak een echte naam (Bobcat-Lynx) en een roepnaam. In dit geval bijvoorbeeld Robbie. Als het kind door het leven moet gaan als Robbie zal het daar geen problemen mee hebben. En later kan het Robbie blijven of Rob of Robert worden. En als-ie rapper wordt is Bobcat-Lynx een mooie naam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100