In welk land is het ongezondst om te leven?

Bijv. Door milieu vervuiling

Weet jij het antwoord?

/2500

En hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie actie onderneemt om overheden bewust te maken van de gevaren en tips geeft voor een gezondere levensstijl, is er toch nog heel wat verbetering nodig. Clinic Compare maakte ter bewustmaking een lijst met de ongezondste landen ter wereld aan de hand van eetgewoontes, alcoholconsumptie en tabaksgebruik. En wat bleek? Tsjechië leeft het ongezondst. En ook andere Oost-Europese landen doen het niet goed. Negen van de tien plekken in de top tien worden bezet door landen uit die regio. De Verenigde Staten, op nummer 10, is het enige land uit een andere regio. De reden waarom Tsjechië zo slecht scoort? Het cliché liegt er niet om, het zijn stevige drinkers. Ieder individu drinkt gemiddeld 13,7 liter per jaar oftewel 1,5 shot per dag. Bovendien staan zij op nummer 11 wat tabaksconsumptie betreft.

Bronnen:
https://www.feeling.be/gezond/dit-het-mees...

Sinds 2005 is China de grootste uitstoter van broeikasgassen. Dit land is verantwoordelijk voor 30% van alle emissies wereldwijd. Maar als je kijkt naar de hoeveelheid CO2-uitstoot per inwoner, dan staan de landen in het Midden-Oosten bovenaan. China is echter hoe dan ook de grootste vervuiler, Amerika is tweede, India derde en Rusland nummer vier.

Bronnen:
https://www.meteorologiaenred.com/nl/paise...

Het ongezondst om te leven vanwege de luchtvervuiling is Bangladesh, gevolgd door Pakistan en India. India en China lopen voorop in het aantal doden door vervuiling, met ongeveer 2,3 miljoen en 1,8 miljoen doden.

Bronnen:
https://worldpopulationreview.com/country-...
https://gahp.net/pollution-and-health-metrics/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100