Ik heb asbest gedumpt in de zwarte container. Wat zijn hiervan de kosten als particulier?

Ik heb als particulier onwetend een stuk of 4 asbest platen gedumpt in de zwarte container. Die is vervolgens opgehaald door het vuilnis bedrijf. En is vermaald terug gevonden door de Asbest inspectie. Een professioneel asbest team heeft de vrachtwagen moeten ontsmetten. En alles op moeten ruimen. Dit kost dus waarschijnlijk heel veel geld.
Dit kwam de milieupolitie vandaag bij ons vertellen.

De coulante agent kon geen uitlatingen doen over de hoogte van het bedrag.
We krijgen gelukkig geen boete van hem maar moeten dus wel de kosten betalen van het opsporen/opruimen van het milieudelict.

Heeft iemand enig idee van de kosten?
Alvast Bedankt!

(We hebben al geprobeerd om te informeren bij de gemeente over de kosten maar krijgen de komende 2 weken nog geen antwoord. We zijn dus erg benieuwd.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Reken maar op 1500 tot 2000 euro. https://www.homedeal.nl/asbest-verwijderen/asbest-verwijderen-kosten " Wat kost asbest verwijderen? Asbest laten verwijderen voor 1 ruimte voor 1-35 m2 kost gemiddeld € 1.100 en voor het verwijderen van een asbesthoudende golfplaten dak begint de prijs bij € 675 voor 1-10 m2. Daarbij komen de kosten voor een asbestinventarisatie van gemiddeld € 650 per inventarisatie. "

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100