Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Worden er geen bomen gekapt voor de productie van kartonnen verpakkingen?

De meeste soorten karton worden gemaakt van oud papier. Betekent dit dat voor het maken van kartonnen verpakkingen dan geen bomen worden gekapt (direct voor verpakking)?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
in: Milieu
1.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Zonder hout geen papier.Hout is de primaire bron voor karton. Voor de productie van karton worden bomen uit een productiebos gebruikt, maar er worden er meer geplant dan gekapt. En jonge bomen nemen meer CO2 op dan oude bomen. Een belangrijk deel van de CO2 uitstoot, die ontstaat bij de productie van karton, wordt dus ook weer geneutraliseerd door deze bomen. Daarnaast neemt het bosbestand in Europa alleen maar toe, en dat is mede te danken aan de kartonindustrie. Tussen 2005 en 2015 zijn de Europese bossen gegroeid met de oppervlakte die ongeveer gelijk is aan die van Nederland (bron Papierenkarton.nl).
(Lees meer...)
3 jaar geleden
De productie van karton heeft geen enkele invloed op de kap van bomen.
Van alle kartonnen verpakkingen is 85% gerecycled oudpapier. De aanplant van bomen voor de papierproductie is groter dan de kap: de papierproductie leidt tot meer bomen.
https://www.dozenhal.nl/blog/hoe-wordt-papier-en-karton-gemaakt
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding