wat is een zoogdier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Verleden tijd van zuigdier

Hier vind je bijna alles over zoogdieren, ook de betekenis. : http://kinderenwebhotel.be.previewmysite.com/WO_natuur/zoogdieren.htm Toegevoegd na 58 seconden: Daar staat ook: ''Het wijfje van het zoogdier brengt levende jongen ter wereld. Die worden door de moeder gezoogd, dat wil zeggen dat de jongen melk zuigen bij de moeder. Zij heeft daarvoor speciale melkklieren en tepels.''

Dit zijn warmbloedige levendbarende chordadieren Meer informatie vind je over ze als je op deze link klikt http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoogdieren

Zoogdieren zijn een groep dieren die hun jongen na de geboorte via een melkklier voorzien van voedsel (Dus dieren die hun jongen zogen). Ook wel tepeldragers genoemd.

kort samengevat: Een dier dat geen eieren legt (uitzondering op het vogelbekdier) en de jongen worden ge-zoogt, krijgen melk van de moeder.

Zoogdieren (Mammalia) vormen een klasse van warmbloedige, meestal levendbarende chordadieren die hun jongen zogen met borstvoeding. Ze zijn deel van de Amniota en zijn als zodanig het nauwst verwant aan de vogels en reptielen. De zoogdieren worden ingedeeld in ruim 5500 soorten, meer dan 1250 geslachten, ruim 150 families en bijna 30 ordes. Hoewel de zoogdieren zijn ontstaan uit kleine, op de grond levende dieren, hebben ze een grote vormenrijkdom voortgebracht, die uit zowel vliegende (vleermuizen) als zwemmende (walvissen) en zowel vlees- (roofdieren) als plantenetende (onder andere evenhoevigen) vormen bestaat. Het grootste dier ooit (de blauwe vinvis) en het grootste levende landdier (de savanneolifant) zijn beide zoogdieren. Zoogdieren komen alleen niet voor in de meest extreme habitats.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100