Hoe komt het dat de storm met de naam Ciara in Duitsland Sabrina werd genoemd?

Het lijkt mij zeer verwarrend dat Nederland het heeft over de gevolgen van Ciara, terwijl grensplaatsen daar geen last van schijnen te hebben gehad.
. . .
Sabrina moet Sabine zijn.

Toegevoegd op 12 februari 2020 14:09: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

‘Tjiara’, ‘Keera’ of ‘Ki-ara’: er zijn verschillende uitspraken maar ook verschillende namen.In Duitsland heet de storm geen Ciara maar Sabine. Het is namelijk mogelijk om in Duitsland de lage- en hogedrukgebieden te ‘adopteren‘ (kopen, dus), zodat ze er hun eigen naam aan kunnen verbinden. Ene Sabine Kaufmann heeft het lagedrukgebied dat de huidige storm veroorzaakt ‘gekocht’, en dus komt de naam van de storm op Sabine uit. Het adopteren van een lagedrukgebied kost 236,81 euro en voor een hogedrukgebied 355,81 euro. Hogedrukgebied is duurder omdat ze populairder zijn en langer zichtbaar blijven op de weerkaart, aldus het Duitse Instituut voor Meteorologie. Dat geld gaat vervolgens naar een goed doel. https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/stormen-krijgen-namen-in-samenwerking-met-groot-brittannie-en-ierland Duitsland is tot nog toe het enige land dat een commercieel systeem hanteert voor de naamgeving

Toegevoegd op 12 februari 2020 15:14: tekst
Bronnen:
http://www.met.fu-berlin.de/wetterpate/
http://www.met.fu-berlin.de/wetterpate/vor...
https://www.libelle.nl/huis-tuin-feestje/r...

De alfabetische namen vanaf de letter A zijn een afspraak tussen drie landen: Nederland, Groot-Brittannïë en Ierland. Duitsland doet hier niet aan mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100