Is het bij een lage drukgebied dus koud, en bij een hoge drukgebied dus warm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Dat verschilt per seizoen. Hoge drukgebieden in de zomer betekent warmte, er is weinig tot geen bewolking en de zon schijnt dicht op de aarde. Lage drukgebieden in de zomer betekent kou, er is bewolking waarachter de zon verdwijnt. Meestal komt uit deze bewolking regen. Máár: Hoge drukgebieden in de winter betekent kou, er is geen bewolking, daardoor blijft de warmte niet meer tussen de aarde en de wolken hangen. De warmte die er nog is verlaat de aarde. De aarde staat dusdanig ver van de aarde af dat hij ons niet goed kan verwarmen. het is dus koud. Lage drukgebieden in de winter betekent warmte, de warmte die er is blijft tussen de aarde en de bewolking hangen. het is dus relatief gezien warm. Hopelijk heb ik je hier wat meer mee geholpen!

Dat hangt mede af van de plaats waar het hoge- of lagedrukgebied zich bevindt en de tijd van het jaar. Lucht stroomt naar een lagedrukgebied toe en van een hogedrukgebied weg. Lucht stroomt door de draaiing van de aarde niet in een rechte lijn, maar buigt (op het noordelijk halfrond) af naar rechts. Door de luchtstroming verplaatst warme of koude lucht (afhankelijk van de plaats van het hoge- of lagedrukgebied) zich en kan bij ons terechtkomen. Een hogedrukgebied waarvan de kern ten noordoosten van ons land ligt brengt dus wind (en de daarbij behorende temperatuur) uit het oosten. In juli betekent dit warm en droog weer, in de winter juist erg koud weer. Een lagedrukgebied op de Noordzee brengt zuidwestenwind vanaf de Atlantische Oceaan. Dat is eigenlijk het hele jaar een garantie voor zacht en nat weer.

Bronnen:
http://www.weeronline.nl/corioliskracht/3050/0

gewezen is dat het elctron stabiel word.en omdat de warmte hitte frequentie verhoogd word in °C is deze meer explosief.Because astma is a low preasure with in compination in a clod produktion in the longs so de °C is rissing. Final Report Summary - SUSCOAT (Sustainable multifunctional coating resins for scavenging applications) Objectives: The main research objective of the SUSCOAT project was to use the thiolactone chemistry platform developed in Ghent University to develop multifunctional polymer coatings and non-isocyanate polyurethane materials in collaboration with Dow Benelux B.V. Development of multifunctional thiolactone building blocks and establishment of a general, efficient, sustainable synthetic route

Bronnen:
https://www.researchgate.net/publication/1...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100