Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom heeft een banaan geen klokhuis?

Ik zat te bedenken of ik liever een banaan of een appel zou gaan eten. Uit praktische overwegingen werd het een banaan omdat deze geen klokhuis heeft. De vraag is alleen: waarom niet?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
2.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De appel is van een compleet ander ras dan een banaan. In feite is een banaan familie van het gras, een enorme familie die wereldwijd groeit; de banaan is een tropische plant maar de appel ( Malusfamilie) groeit in gematigde streken en heeft een geheel andere opbouw met drie vruchtlagen met daarbinnen de zaadjes. Normaal zaai je een appelboom niet maar vermeerder je hem door te enten. Bananen wandelen als het ware door de akker, je zaait ze niet . Als ze dood gaan en afsterven, komen ze iets verder op weer boven . Lees maar eens even iets op Wikipedia over onze appel.

Toegevoegd na 2 minuten:
en de banaan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Banaan_(plant)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Erg goede vraag. Bananen zijn over het algemeen gekloonde planten, waarvan de bloemen niet bevrucht worden, daarom zetten ze geen zaad.

Toegevoegd na 6 minuten:
Appelbomen zijn over het algemeen ook klonen,eigenlijk cominaties van twee klonen, een geschikte onderstam en een geschikt vruchtdragend gedeelte. Appels moeten wel bevrucht worden door naburige bomen in een iets vroeger stadium, anders komt de vrucht niet tot ontwikkeling. In boomgaarden staan vaak speciale boken voor bestuiving om het latere ras bestuift het eerstgeoogste ras.

In de bron staat een mooie foto van een banaan met zaad.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding