Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kunnen relschoppers gevangenisstraf krijgen?

Kunnen de relschoppers (van o.a. plunderingen in de Primera, Jumbo etc.) gevangenisstraf krijgen? Of komen zij weg met enkel een taakstraf of een torenhoge boete, al dan niet betaald door de ouders (indien minderjarig)?

3 jaar geleden
in: Wetgeving
875

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Coronarelschoppers worden extra streng gestraft. Taakstraffen en boetes zijn niet voldoende. Gevangenisstraffen worden vaak opgelegd. maar ook: preventief beslag leggen op het loon, de auto en andere bezittingen van de verdachten. Of het preventief beslag leggen op loon, auto en bezittingen van ouders van minderjarige verdachten.
De door de dader veroorzaakte schade wordt op hem verhaald. zoals bijvoorbeeld de vernielde band van het waterkanon in Eindhoven: 2500 euro..
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Er zijn al gevangenisstraffen boetes en schadevergoedingen te betalen uitgedeeld de langste is volgens mij 8 maanden en 10.000 euro.
(Lees meer...)
ronron1212
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding