Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je een auto ook voor een maand / paar maanden schorsen?

Bij de belastingdienst zie ik dat je een auto kan schorsen voor 1, 2 of 3 jaar. Als je kiest voor 1 jaar, kan je dan na een paar maanden een auto weer terug "ontschorsen"?

4 jaar geleden
in: Wetgeving
10.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja dat kan. Als je ervoor kiest de auto te schorsen voor 1 jaar, vervalt automatisch de schorsing na 1 jaar. Schors je voor 2 jaar, dan vervalt automatisch de schorsing na 2 jaar. Na die 1 of 2 jaar kun je opnieuw schorsing aanvragen. Heb je voor 1 of 2 jaar geschorst en wil je toch eerder de schorsing opheffen, dan kan dat op elk moment.

Hef je de schorsing zelf binnen 1 maand weer op, dan wordt dat beschouwd alsof de auto nooit geschorst is geweest en moet je alsnog voor die maand betalen.
Hef je de schorsing op na 1 maand, dan moet je weer wegenbelasting betalen vanaf het moment dat de auto niet meer geschorst is. Ook moet je auto dan weer verzekerd zijn en een geldige apk hebben.
(Lees meer...)
Inekez1
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding