Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan je een lijst vinden van productnamen -en aanduidingen die beschermd zijn?

En dan heb ik het niet over streekproducten die alleen uit een bepaalde regio mogen komen, maar begrippen zoals chocolade en boter.

LeonardN
4 jaar geleden
in: Wetgeving
2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Een lijst van productnamen -en aanduidingen die beschermd zijn zal je nooit vinden. Alleen de lijsten die jij juist wilt uitsluiten zoals:
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)
Beschermde Geografische Aanduiding (BGA)
Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS)
Zijn officieel.
De lijst met voorbeeldproducten die jij noemt zoals chocolade en boter kan je veel langer maken met de zovele normaal gebruikte begrippen als lasagne, macaroni, auto, fiets e.d.
Het is echter wél zo, dat vele fabrikanten dezelfde producten maken en hun producten beschermen met hun merk. Je spreekt dan over het merkenrecht en een eventuele lijst met productmerken.
Naast het merkenrecht heb je dan ook het patentrecht en het octrooirecht. Vooral de farmaceutische industrie maakt gebruik van het patentrecht en claimt dus de alleen-productie van bepaalde medicijnen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding