Wie is verantwoordelijk in palliatief team( ZZP)verpleegkundigen ineens iemand uitvalt?

Bijv. door ziekte in kleine team . Is het dan de opdrachtgever of werkgever via een thuiszorgorganisatie of bureau verloopt of is het team zelf verantwoordelijk? En wat als in team ( 24-uurszorg) niemand kan invallen? ( graag met bronvermelding of eigen ervaring)
Elk (vaak klein)team heeft en deelt een agenda en planning. Deze kan wijzigen als tussentijds binnen het team iemand ziek wordt of als er privé een reden is om een dienst niet te kunnen doen en ruilen niet haalbaar is. Duidelijk is dat de cliënt en de evt. familie in deze fase niets tekort komt aan zorg.
Maar als het niet lukt intern dit op te lossen, wie is dan het eerste aanspreekpunt?

Toegevoegd op 08 juni 2019 12:03: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar is geen vast antwoord op, en hier zijn geen heldere wettelijke regels voor. Het punt is, dat er sprake is van een opdrachtgever/aanbesteder, waarna iemand (persoon of bureau) dit werk aanneemt en eventueel verder aanbesteed/uitbesteed aan onderaannemers. In deze constructies is het vaak niet meteen duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is en moet je de contracten doorspitten mbt afspraken die hierover zijn gemaakt of verplichtingen die zijn opgelegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100