Wie is hier in overtreding bij de APV in A'dam?

De APV van Amsterdam bepaalt dat het is verboden om langs de openbare weg prostititie-diensten aan te bieden. Vervolgens wordt daarop een uitzondering gemaakt voor een tippelzone,waarbij wél een maximum aantal sexwwerkers kan worden bepaald.
Maar als daar nu 21 dames aan het werk zijn, terweijl het maxim is bepaald op 20, wie is er dan in overtreding? Degene die het laatst is gekomen? Alle 21?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nog niemand; er staat namelijk 'het College kan bepalen...' Het is dus pas verboden, zodra het College (van B&W) zo'n verbod daadwerkelijk invoert; zo'n verbod (als het juridisch wil standhouden) zal dan ook iets moeten bepalen mbt jouw vraag.

Artikel 2.12 en 2.13 van de APV-2008 die bij de vraag worden getoond zijn duidelijk, sekswerk is alleen toegestaan achter het raam als je vergunning hebt, geen voorbijgangers lastig valt en graag en beetje netjes gekleed achter het raam verschijnt. Een eventuele klant mag alleen wel naar binnen maar niet samen met de dame naar buiten en al helemaal niet samen in de auto stappen. Artikel 2.12 en 2.13 zijn niet van toepassing op wegen die het college aanwijst en tippelzone genoemd worden en waarop artikel 2.14 van toepassing is. De tijden dat er op de tippelzone sekswerk mag worden verricht zijn door het College van de stad vastgesteld, in Utrecht bijvoorbeeld is de Baan geopend van 19.00 tot 02.00 uur. Het aantal dat tegelijkertijd op de Baan sekswerk mag verrichten en door het college flexibel kan worden bepaald, en indien noodzakelijk ook door het college wordt bepaald, is afhankelijk van de lengte van de Baan en wordt ook gereguleerd door het verlenen van een maximaal aantal persoonsgebonden vergunningen. Allemaal ter beoordeling van het College. Al zou er gecontroleerd worden op het aantal sekswerkster dat tegelijkertijd op de Baan aanwezig is, dan loopt er nóóit één te veel. Zolang er geen klachten zijn over overlast heeft controleren geen prioriteit. Hooguit vier maal per jaar wordt er op vergunningen gecontroleerd. De laatste tippelzone in Amsterdam, de Theemsweg, werd op 15 december 2003 gesloten. De APV die bij de vraag wordt getoond is van 2008 en misschien nog in stand gehouden voor het geval dat. In de wijziging van 2 januari 2019 komt de aanwijzing van een tippelzone niet meer in voor. Als extra info: Op dit moment zijn er nog vier tippelzones in Nederland. De gemeenten Arnhem, Nijmegen en Groningen hanteren een uitsterfbeleid en willen de zone sluiten. Alleen de gemeente Utrecht wil de zone behouden.

Toegevoegd op 25 maart 2019 16:30: bron
Bronnen:
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gm...
https://decentrale.regelgeving.overheid.nl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100