Wiet bestellen wel of niet legaal?

Waarom is het illegaal om wiet te laten bestellen met een bezorgscooter door een coffeeshop - zogenaamde wietkoeriers - illegaal maar je wel legaal wiet online kan bestellen en laten bezorgen per post?

Wat is het verschil waar het bij de een het illegaal maakt en de ander legaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de wet het vervoeren van wiet verbied. Hoe het dan in de winkel verschijnt geen idee denk door de elfjes

De manier die de online shops hanteren is een omweg. Coffeeshops mogen zelf niet online adverteren, maar de online shops zijn geen coffeeshops, zeggen zij. Zij verkopen zelf geen drugs, zij verkopen digitale tegoedbonnen. De koper geeft de bestelling op bij een coffeeshop en de bonnen worden door de bezorgdienst van de site verzilverd bij een aangesloten coffeeshop. Men kan meestal niet meer dan 5gram (het maximum) per dag bestellen. De bestellingen worden verstuur in een anonieme verzegelde vacuüm verpakking of bezorgd door hun bezorgdienst. De online shops doen alleen zaken met coffeeshops die vergunning hebben. Er wordt via Ideal betaald en er wordt belasting afgedragen. Het enige verschil tussen de website en de coffeeshop is dat de site geen coffeeshop is en dus reclame mag maken, hetgeen een coffeeshop niet mag. Het bedrijf achter de sites zou zelf dus niet in overtreding zijn. Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie is het niet legaal en in ieder geval in strijd met het gedoogbeleid dat gevoerd wordt. Het gedoogbeleid wordt gehanteerd om ervoor te zorgen dat de handel in softdrugs en die van harddrugs gescheiden blijft. Voorlopig is niet gebleken dat justitie of gemeente optreedt tegen coffeeshops die meedoen met dit systeem, door middel van het intrekken van vergunningen.

Bronnen:
http://onlinecoffeeshop247.com/hoe-werkt-d...

Er is nog veel verwarring omtrent wiet. Legaal en ook te bestellen en leverbaar door vele apotheken is ook mediwiet MITS dit op recept arts gebeurt al meer en meer omdat de werkingen bij veel mensen positief blijkt en als andere reguliere medicijnen onvoldoende of niet werken, of teveel bijwerkingen geven. Lees ook hier + de voorwaarden: http://pgmcg.nl/medicinale-wietolie-legaal-verkrijgbaar-in-apotheek-nederland-positief-of-negatief-spuiten-en-slikken-bnn/ Op recept is mooi maar mensen die vanwege de hoge kosten dit gaan kopen bij koffieshops, nemen wel enig risico omdat de herkomst nooit geheel te achterhalen is en de dosering per individu totaal anders kan zijn. in nl. zijn er maar paar zorgverzekeraars die dit vergoeden, maar zo te lezen is de kans groot dat ook dit nog kan veranderen en.evt. via de aanvullende verzekering. http://pgmcg.nl/medicinale-wietolie-legaal-verkrijgbaar-in-apotheek-nederland-positief-of-negatief-spuiten-en-slikken-bnn/

Volgens mij is het niet legaal maar er is ook niet veel illegaals aan denk ik.

Bronnen:
https://groenthuisbezorgd.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100