Mag of gebeurt ( ondanks Arbowet) tegenwoordig vaker in o.a de zorg dat na nachtdienst mensen toch werken doe dag?

Dit viel me op tijdens opname ziekenhuis en hoorde dit ook van mensen in ploegendienst en beveiliging al. Schema /rooster op gang werd vaak op laatste moment gewijzigd (ziekte en/of spoed kennelijk).

Mogen mensen die dan doorwerken dit zelf bepalen?
Hoeveel uren mogen ( is nog verantwoord?) moeten er tussen 2 diensten zitten, en hoe gaat dit met compensatie in loon of vrije dagen?
Kan en men mag dus iemand in dergelijke beroepen ook nog zelf kiezen?
( evt i.c.m andere aanvullende baan elders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit staat allemaal beschreven in de arbeidstijdenwet. En hierin staat ook om hoeveel tijd er gerust dient te worden. Maar om dat het een brede wet is en het dient te regelen voor alle beroepen is er ook te veel te vinden in de CAO's. Deze mogen in positieve manier voor de werknemer afwijken van de wet. Dus in de praktijk wordt er gekeken naar de CAO en de bedrijfsregelingen. Maar in het algemeen is het zo dat er bij overmacht door gewerkt mag worden langer dan de 8 uur, mits voldoende rusttijd er tussen is. Maar de werkgever dient toe te zien dat de totale werktijd per week niet overschreden wordt. Alle deze regels zijn voldoende ruim dat het geschetste voorbeeld volledig binnen de wet en de regels is. Wel is het zo dat niet iedereen verplicht is om langer door te werken. Toegevoegd na 8 uur: Dubbele dienst draaien mag niet, maar het komt voor. Vooral in het vervoer en ook in de ziekenhuis wereld. Ik heb het nu niet over stand-by of slaapwacht. Het komt voor en bij sommige beroepen zoals het leger of offshore zijn diensten van 12 uur op en 12 uur af mogelijk. Tegenwoordig is het heel normaal dat iemand twee baantjes heeft en dan draait iemand dubbele diensten. Overdag een kantoorbaantje en 's nachts als portier. Om die reden is het melden van een bijbaan verplicht aan je werkgever. De Arbowet is er ook om te bepalen wie verantwoordelijke is als het misgaat. Als iemand wegens oververmoeidheid een fout maakt, dan pas wordt er gekeken wie welke beslissing heeft genomen. In het buitenland komt het veel vaker voor en in het verleden in Nederland ook. En steeds meer moet gedaan worden met minder mensen, dus het zal ook in de toekomst en waarschijnlijk ook het heden in het Nederlandse taalgebied voorkomen. En soms haalt het ook de kranten als het misgaat omdat iemand een dubbel dienst heeft gedraaid en fouten maakt wegens oververmoeidheid. In getallen maximaal 12 uur per dienst en niet meer dan 60 uur per week. Als er door ziekte uitval is, dan mag er een halve dienst door gewerkt worden en mag de volgende dienst een halve dienst eerder komen. In sommige gespecialiseerde beroepen kan het gewoon niet anders. Niet op komen dagen zonder geldige reden in ploegendienst iets waar mee een werknemer een werkgever in grote problemen kan brengen. Na een nachtdienst dient een rusttijd van 12 uur te volgen. Meer details verwijs ik naar de wet en een toelichting ervan over ploegendienst. Mocht ik nog vragen gemist hebben laat even weten.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0007671/geld...
http://www.arboportaal.nl/onderwerpen/arbe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100