Mijn zwager is overleden en hij had een bankschuld. Wie draait voort deze schuld op?

Toegevoegd na 9 uur:
HIJ WAS VRIJGEZEL

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij overlijden gaat de schuld naar de erfgenamen. Deze kunnen meteen aangeven dat ze de erfenis weigeren. Dit heeft consequenties. Er mag dan ook niets meer van de overledene aan de erfgenamen gaan. De weigerende erfgenamen kunnen dan ook geen persoonlijke bezittingen ontvangen. In geval van overlijden in het ziekenhuis of zorginstelling wordt de toegang tot deze dan meteen ontzegd. Denk na hoe hoog de schuld is en hoeveel het je waard is om nog wel " persoonlijke bezittingen" te mogen ontvangen en wat het je waard is om nog wel goed afscheid te nemen.

Bronnen:
Ervaring hiermee

Degene die de erfenis in ontvangst neemt zonder voorbehoud . De Bank heeft vaak wel een overlijdens risico bedongen bij de schuldenaar . Dan is het een ander verhaal . Je kunt een erfenis verwerpen . Maar dan niks er uit halen . Je kunt een erfenis ontvangen met de lusten en lasten . ( nooit zomaar doen ) of Ondervoorbehoud ( beneficiair ) dat moet je in deze doen . Dat kan natuurlijk een notaris voor je doen anders zelf naar de recht bank en dat is 10 minuten werk. Of laat je daar voorlichten . Bel eerst . Succes

Bij overlijden met een bankschuld draait de risicolevensverzekering op voor deze schuld, want bij de terugbetaling zit de premie van de rlv!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100