Hoe lang moet een patient in een hospice zijn huur blijven betalen?

Mijn zwager heeft een huurhuis en is ongeneeslijk ziek. Hij woont nu in een hospice tot zijn dood en hij mag zijn huurhuis, waar hij niet meer in woont, niet opzeggen. Klopt dit?

Toegevoegd na 3 uur:
Hij mag van de woningbouwvereniging de huur niet opzeggen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet duidelijk is, waarom en van wie hij niet mag opzeggen. Als hij de huurder is, dan kan hij dat wel, met inachtneming van de opzegperiode. Nu kan het zijn dat de patient geestelijk niet in orde is, misschien handelingonsbekwaam is en daardoor bepaalde rechtshandelingen niet meer kan doen. Daarnaast is het mogelijk dat, als hij opknapt, en dat gebeurt, hij terug naar huis moet kunnen gaan. Is dat huis er niet meer, dan is er een probleem, zowel voor het hospice en voor de patient. Immers, de patient moet terug kunnen vallen op zijn woning. Zonder inzage in de contracten kunnen we er verder weinig over zeggen.

Je mag altijd de huur opzeggen van een huurhuis. De verhuurder heeft niets te maken met de persoonlijke redenen van de huurder waarom die opzegt. Er moet wel rekening gehouden worden met de gebruikelijke opzegtermijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100