Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wanneer is artikel 239b Stgb (geiselnahme) ingevoerd en waarom ?

Met een link naar waar je het antwoord hebt gevonden.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Wetgeving
469

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Gevonden via het ministerie van Justitie (2e link) de pdf van: Strafgesetzbuch (StGB) Ausfertigungsdatum: 15.05.1871 (datum van uitgifte) zie voor volledige tekst de 1e link.
Wikipedia geeft antwoord waarom: De moderne politieke partijen in Duitsland zijn in het midden van de 19e eeuw ontstaan, toen afgevaardigden in parlementen zich begonnen te verenigen tot hechtere groeperingen. In het Duitse Keizerrijk, dat in 1871 tot stand kwam, konden de partijen via de Rijksdag meebeslissen over de wetgeving.

In de tekst zit een link naar de geschiedenis van Duitsland waar je verder kunt lezen
Spanningen tussen Pruisen en Frankrijk leidden in 1870 tot de Frans-Duitse Oorlog, waarin ook de Zuid-Duitse staten meestreden. Na de Duitse overwinning, waarbij en passant Elzas en Lotharingen werden veroverd, werd op 18 januari 1871 te Versailles het Duitse Keizerrijk geproclameerd met Wilhelm I van Pruisen als Duits keizer.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding