Mogen festivalsbeveiligers je tas doorzoeken?

Vorige keer heb ik op het bevrijdingsfestival ook al meegemaakt dat de 'uitsmijters' bij de ingang je tas doorzoeken en daar werd mij mijn eten en drinken afgenomen (of ze gooiden de dop weg). Is dit juridisch gezien correct? Ik verbaasde me er namelijk over dat het mocht, aangezien het of weg moest of je mocht niet naar binnen. Ik hoop dat iemand hier antwoord op kan geven

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag overigens wel de tassencontrole weigeren, maar dan wordt je waarschijnlijk niet toegelaten tot het evenement. Een beveiliger mag je weigeren als je de huisregels overtreed. In dit geval stond het hoogstwaarschijnlijk in de huisregels dat je tas gecontroleerd mag worden, laat je dat niet toe, dan overtreedt je inderdaad de regels.

Ja, zeker als jet voorschriften zijn. Het is voor jou en andermans veiligheid. Wil je dat niet, dag ga je toch niet...

Als er in de voorwaarde bij de bestelling van de toegangskaarten duidelijk is gemaakt dat de tassen doorzocht worden en meegebrachte levensmiddelen en drank niet toegestaan zijn mag de beveiliging van het evenement de tas doorzoeken en de mee gebrachte levensmiddelen (dus ook drop) uit de tas verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100