Ben je verplicht een vijver uit je tuin te halen als de woningbouwvereniging dit eist, terwijl hij vol kikkers zit die wettelijk beschermd zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is geen eenvoudige zaak, zelfs een zaak waar nog geen jurisprudentie over bekend is. De verhuurder kan u inderdaad verplichten om de vijver te dichten vanwege het contract maar de Flora- en faunawet verbied het. In principe dient u een vergunning aan te vragen bij het van economische zaken om de beschermde dieren te verplaatsen naar een plek waar deze ongestoord verder kunnen leven en daarna de vijver te dichten. De kosten voor het geheel zijn voor u en u moet maar afwachten of u een vergunning krijgt. Toegevoegd na 1 minuut: bij het van economische zaken Moet zijn: Bij het ministerie van economische zaken.

Alle van nature in Nederland voorkomende kikkers en padden zijn beschermd door de Flora- en Faunawet. Maar jouw tuinvijver is geen "natuur". Dus ja, als de woningbouwvereniging veel klachten krijgt, en als zij een beleid hebben dat geluidsoverlast door kikkers niet kan in een woonwijk en als dat in hun algemene voorwaarden staat, waar je je als huurder aan moet houden, dan moet je iets doen: vijver weghalen of kikkers verplaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100