Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

komt politie ook bij melding consequent dubbel parkeren?

Een nieuwe buurman van een paar huizen verderop heeft er nogal een handje van om samen met zijn vrienden vreselijk dubbel te parkeren en ik word er een beetje kriegel van.

voor ons blok staan 5 parkeervakken voor 12 huizen, oftewel: het is al aardig krapjes. Nu staat hij constant dubbel geparkeerd waardoor ik dus nu al een hele tijd naar een andere parkeerplek moet, terwijl er eigenlijk gewoon plek is om het voor mijn huis te parkeren als hij niet dubbel zou staan constant.

Zie foto voor de situatie.

Kan je dit melden bij de politie of doen ze hier niks mee.

De buurman aanspreken is een nogal heikel punt, ik woon namelijk in een nogal "multiculturele" buurt en iemand ergens op aan spreken is een no go, want dan heb je meteen de halve buurt op je dak en dat als alleenwonende vrouw in deze buurt wil ik mij liever niet op de hals halen. Hij is ook nogal uit de kluiten gewassen, niet iemand waar je een conflict mee wil hebben.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Wetgeving
10.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ik vind dit wel iets om te melden bij de wijkagent, zeker gezien de "parkeerkrapte".
De auto helemaal links op de foto, heeft hem ook niet helemaal netjes geparkeerd. Daardoor past ook de Escort daarnaast niet helemaal in het parkeervak. Alleen de witte auto staat helemaal netjes geparkeerd. Misschien kan er via de wijkagent een brief verspreid worden bij alle betreffende 12 huizen, met verzoek of iedereen zijn/haar auto's netjes in de parkeervakken wil parkeren. En eventueel met mededeling dat niet goed geparkeerde auto's een boete riskeren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Goede suggestie Paca, + Als de blauwe auto netjes naast de witte in het parkeervak staat, kan jouw er ook nog niet tussen, of met heel veel moeite. Zoals ik het bekijk, staan de grijze en de zwarte links al niet goed. Daar begint de ellende. De bestuurder van de blauwe auto denkt misschien: Hier past toch maar 1 auto, dus ga ik maar lekker ruim staan.

Andere antwoorden (10)

Ja, als je je verhaal doet gaan ze er zeker wel op af, dat is hun werk. Met geluidsoverlast komen ze toch ook?
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Lastige situatie, fout parkeren is sowieso verboden dus daar zou de politie gewoon voor moeten komen maar aangezien je alleenstaand bent en hij nogal groot (en waarschijnlijk ook niet heel erg op de regeltjes let) weet ik niet wat nou het verstandigste is om te doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik vind het ook enorm asociaal maar als je het meld en hij elke avond aan je deur staat wordt je daar ook niet vrolijk van.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ja Meld Misdaad Anoniem: http://www.meldmisdaad.nl/
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Nee, dat is niet voor overtredingen. Je kan het proberen maar dat heeft geen zin.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je kunt 't wel anoniem melden, gewoon zonder nummerherkenning naar de plaatselijke politie bellen en zeggen dat je anoniem wilt blijven. (De politie kan vast je nummer wel achterhalen als ze dat willen, maar daar hebben ze geen reden toe.)
Inderdaad heel vervelend. Ik zou proberen de wijkagent in te schakelen. Dit is typisch een klusje voor zo iemand.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Nee, dit is geen zaak waar de politie iets aan kan doen. Ik ben het helemaal eens dat dit een bijzonder asociale manier van parkeren is, maar juridisch gezien is het niet fout. Hij staat niet op de stoep maar op een parkeerplaats, dus de politie kan m niks maken.

Ik zou een (anoniem) briefje onder de ruit doen met het vriendelijke verzoek om zodanig te parkeren dat andere bewoners ook hun auto nog kwijt kunnen. Helpt dat niet dan zou ik, heel flauw, mijn auto ook zo breed zetten dat hij een straat verderop moet.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
http://www.zwolle.nl/wonen-leven/verkeer/parkeren/parkeerbeleid/Fout-parkeren.htm
paulus811
12 jaar geleden
ehh nee, dubbel parkeren is dit niet. Maar ik begrijp echt je boosheid, ik zou er wel iets van zeggen. Maar probeer het wel vriendelijk te doen.
Je kan het proberen...
Politie zal meestal niet op komen draven voor deze, in hun ogen, triviale zaken. Openbare orde en veiligheid is niet in het geding. Als je echter zegt dat je het nu helemaal zat ben dan kunnen ze nog denken dat er stampij in de buurt komt waardoor ze misschien geneigd zijn om te komen.
Leuke foto, als je er meerder maak komt het misschien overtuigend over als je naar het buro stapt.


Zelf heb ik eens met een vriend zo'n autootje opgepakt en 2 meter opzij gegooit. Als iemand 1 keer zijn auto er strak tegenaan zet is het denk ik heel snel afgelopen. Maarja, wie doet dat voor je...
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Zoals hij parkeert, is het wel asociaal maar niet strafbaar.

Er staat (zover ik kan zien) geen bord dat parkeren alleen is toegestaan in de vakken, ik zie geen belijning op de weg, alleen een andere kleur steen. Om van vakken te spreken moet deze duidelijk aangegeven staan. Of dmv belijningen of door een geplaatste "P"

En dubbel parkeren is het ook niet. Dat is pas van toepassing als je de auto in de lengte van de weg naast een andere geparkeerde auto zet. Oftewel, op de rijbaan, naast een andere auto.

De politie bellen heeft geen zin, want deze komen niet bij parkeerproblemen, tenzij dit gevaarlijke situaties oplevert.

Voor parkeren is de gemeentelijke parkeerbeheer in het leven geroepen. Bel eens met de gemeente, leg het probleem voor, mogelijk dat zij bebordingen of belijningen kunnen aanleggen.

Maar gezien de info die ik nu heb, is er niets strafbaars aan. Helaas.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Graag gedaan. Enne, al verhuisplannen? Gezien de lekkere buurt? :-))
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Is dit ook geen fout parkeren dan?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@Roland, nee, alleen asociaal. Zoals ik al in mijn antwoord aangaf, het zijn suggestievakken (net zelf verzonnen, maar dekt de lading wel denk ik) en geen officiele parkeervakken. Er staat geen belijningen omheen en niet gemarkeerd als parkeervak. Het is eigenlijk niets meer dan een ander kleurtje wegdek in de vorm van een parkeervak. @Rocketbaby, pff ja ik ken het... de heerlijke huizenmarkt op dit moment.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit is fout parkeren, hier kun je een boete voor krijgen. Helaas is het vaak moeilijk te bewijzen dat de auto ook echt in een vak had kunnen geplaats worden. Misschien stonden andere autos al fout namelijk.
Ik zou proberen een briefje op de auto achterlaten. Misschien is (anonieme) bemiddeling mogelijk via wijkagent en/of verhuurder?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@Rubixcube. Hoe kom je daar nu op dan?
Parkeren buiten de vakken? Nee, want het voldoet niet aan de definitie van een parkeervak. Dus die valt af.
Dubbelparkeren? Nee, dat is het ook niet.
Hinderlijk parkeren? Buiten het feit om dat het hinderlijk is omdat iemand anders zijn auto niet kwijt kan, is het niet hinderlijk voor het overige wegverkeer. Dus ik ben erg benieuwd waar jij het vandaan haalt dat je daarvoor een boete kan krijgen?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit lijken mij duidelijk parkeervakken, en ik nam aan dat er een P zou staan of het een wonerf zou betreffen.
Wat de vakken betreft, die lijken me duidelijk, maar ik ben er niet helemaal zeker van of witte lijnen verplicht zijn
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik weet niet waar je het vandaan haalt dat dit geen parkeervakken zijn. Belijning houd niet in dat er met verf een exact witte streep getrokken moet zijn. Het houd alleen in dat op het oog de begrenzing tussen 2 vakken goed zichtbaar moet zijn en dat is hier heel duidelijk het geval. Ook hoeft lang niet altijd een bord aan te geven waar de individuele parkeer plaatsen zijn. Ook de wet gaat nog steeds uit van een zeker basis vermogen tot redeneren. Je kan redelijkerwijs weten dat het hier gaat om individuele parkeer plaatsen en dat het de bedoeling is geweest van de wegbeheerder dat mensen binnen de begrenzing van die plaatsen hun auto parkeren. Het is dus gewoon fout parkeren als je de auto midden op de grens markering zet. De politie schrijft echter zelden (nooit) bonnen uit voor fout parkeren in een woonwijk. Dat mag wat mij betreft best veranderen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@ roepiroepi Dit is is omschreven in de ‘Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens’,
De RVV bepaalt dat je overal mag parkeren, behalve trottoirs en parkeerverboden etc.
De gemeente kan een in een verordering bepalen dat hier restricties aan zijn, bv een parkeervak, betaald parkeren etc. Daarin moet een bord of tegel geplaatst zijn dat dit een parkeervak betreft. Puur ander kleur tegels is geen officieel parkeervak. Wil men sanctioneren mbt buiten het parkeren van de vakken, moet deze voldoen aan de eisen van de uitvoeringsvoorschriften, een duidelijke witte belijning + bebording.
Ik weet niet of ze voor deze situatie komen, maar ik heb een tijdje terug ook dubbel geparkeerd, ik had het niet eens door, omdat ik met spoed bij me moeder moest zijn, en ja, een bekeuring gekregen, dus als ze een bekeuring geven, vind ik dat ze dan ook wel moeten komen. Ik zelf, vind het dubbelparkeren ook wel erg irritant!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
de grijze staat scheef dus de zwarte auto ook. de blauwe is ook van de buurman?? de auto helemaal recht staat volgens het boekje.

hoop dat dit je enige probleem is in het leven waar je tegenaan loopt want dan valt het echt reuze mee.

als je vaak genoeg belt naar de jutten komen ze wel een keer. ik zou alleen geen spoed en zwaailampen verwachten want dit kan je vergeten.

spreek de rest ook even aan op het parkeer gedrag in dit geval, en niet alleen je buurman.

beetje muggenziften m.i. als is het parkeerprobleem natuurlijk lastig. stond de grijze auto als eerste geparkeerd ga dan naar deze eigennaar. stond de blauwe er eerst, ga dan hier je beklag doen.
hier is duidelijk niet 1 auto maar fout, dus ook niet alleen je buurman.

vraag of de gemeente huisnummers op de parkeerplaatsen kan maken. je hebt helaas geen recht 'op'. het is dus geven en nemen in een woonwijk. anders lijkt een hutje op de hei me een mogelijke oplossing.

hier is een parkeerplaats vlakbij een school, je wil niet weten wat voor drama het is. stukje acceptatie kan enorm schelen om dingen te kunnen aanvaarden die niet helemaal naar je zin gaan.

omdat het dus een buitenlander is van een behoorlijk formaat neem je de stap maar niet om het op een normale manier te vragen. denk je dat die man niet door zal hebben dat die plek voor jouw huis, waar jij je auto altijd zet niet in verband zal worden gebracht met een belletje naar de politie? over de buurt achter je aan hebben gesproken!!!

speel gewoon open kaart, vraag het op een normale manier. hier is ook de buurt milticultie, en ik ruik weleens vreemd eten, hoor weleens vreemde muziek, en er staan weleens fietsen waar ze niet moeten staan.

lekker belangrijk! het is hier wel rete gezellig en niet achterbaks in ieder geval. buitenlanders kunnen ook begripvol zijn en enorm gastvrij. of.... heb ik toevallig de 'goeie' getroffen?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
staat er nergens een suggestie voor een oplossing? dan is het misschien verstandig om het antwoord nog een keer te lezen.
Dit lijkt me geen geval van dubbel parkeren. Wel neemt de automobilist twee parkeervakken in beslag, een zeer asociaal gedrag.
Als de politie klaar is met koffiedrinken en niets anders heeft te doen heb je kans dat ze langs komen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je moet niet bellen over dubbel parkeren maar vanwege het feit dat je bemiddeling wil in een buurtprobleem. Je vraagt dan of men contact met je wil opnemen. Kan een paar dagen duren maar dan kan je aangeven wat het probleem is. Mijn ervaring was dat er vervolgens een paar keer werd langsgereden zodat ze zelf eea konden zien. Na een gesprek met de politie was daarna het gezeur over. Dubbel parkeren heeft geen echte prioriteit, buurtzorg wel. Ik was zeer tevreden met de aanpak.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding