Ik heb een versleten knie mag ik hiermee auto rijden?

Mijn knie (links) is dusdanig versleten dat ik al 5 jaar niet meer kan fietsen. (op de hoek van de straat kan ik niet verder want dan doet het teveel pijn) De dokter weet hiervan en ik heb er nooit wat aan laten doen (dokter wilde zo`n 4 jaar terug al opereren)
Nu heb ik wel mijn rijbewijs, en auto rijden gaat prima maar nu vraag ik mij af, mag ik eigenlijk wel auto rijden in een auto met koppeling? Wanneer ik te lang voor een stoplicht sta met de koppeling in begint de knie te zeuren. Om dit te voorkomen zet ik m dus altijd in z`n vrij.

Toegevoegd na 5 minuten:
De reden dat ik dit vraag is omdat lopen steeds moeilijker gaat en ik wil proberen een invalide parkeerkaart aan te vragen zodat ik dichterbij kan parkeren.
Ik wil natuurlijk niet dat ze bij het aanvragen hiervan mijn rijbewijs in beslag nemen omdat dan misschien blijkt dat ik niet eens mag rijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang je jouw voertuig voldoende onder controle hebt is er geen enkel probleem. Met een slecht functionerend linker been kan je nog steeds jouw voertuig met je rechter voet normaal tot stilstand brengen, de koppeling is daar niet voor nodig. Bij mijn rijlessen heb ik sowieso geleerd om de auto in z'n vrij te zetten en pas in te schakelen als het licht op groen springt. In jouw geval kan je rijbewijs eventueel bij verlenging voorzien worden van een aantekening dat het rijbewijs alleen geldig is met jouw beperking. Zo heb ik op mijn rijbewijs de aantekening staan dat ik alleen met een bril op aan het verkeer mag deelnemen, maar daarmee mag ik nog steeds alle voertuigen van een BCDE rijbewijs besturen, ik rijd nog steeds volkomen legaal met een trekker met oplegger, ook in het buitenland. Je zou kunnen overwegen om eens over te stappen op een automaat, maar zolang dat niet expliciet op jouw rijbewijs vermeld wordt dan mag je nog steeds met een geschakelde auto rijden.

Nee, zo mag je niet rijden, heb je ook geleerd in je theorie examen, als het goed is. Je hebt nu namelijk niet ten alle tijden je voertuig onder controle, wat doe je bijvoorbeeld als je nog een half uur moet rijden en je krijgt last van je knie? Of wat te denken als je in de file staat en je krijgt er dan last van? Of je moet permanent iemand bij je in de auto hebben die desnoods het stuur kan overnemen. Het lijkt mij vrij sterk dat je in deze toestand auto rijden mag. Erg verantwoord is het ook niet, immers, lijkt me dat je geen controle hierover hebt Zal kijken of ik nog een link of iets dergelijks kan vinden maar gevoelsmatig zal ik zeggen, laat die auto maar staan, Erg vervelend, maar misschien moet je toch eens een operatie overwegen, succes ermee, met deze vervelende situatie Toegevoegd na 2 minuten: Misschien heb je wat aan deze link?

Bronnen:
http://www.cbr.nl/medisch.pp

In jouw geval lijkt het aanschaffen van een auto met een automaat het beste voor zowel jouw gezondheid als de gezondheid van andere weggebruikers.

Hoelang heb je je rijbewijs al? Als het goed is heb je voor je je examen deed een vragen lijst in moeten vullen over je medische achtergrond. Als je je rijbewijs al lang hebt kan het natuurlijk zijn dat dit toen niet zo was

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100