Welke wettelijke eisen zijn er in de WAO (WIA) mbt tot vast woonadres? (zie toelichting ook)

- Kan en mag dit ook een (tijdelijk) postadres zijn?
- Mag dit ook een briefadres zijn (is net iets anders)
- of MOET je beslist ook ergens echt wonen alle dagen in de week?
- Bestaan hier ook uitzonderingen voor?

ps: op sites als UVW en WIA en ook elders kon ik geen duidelijkheid vinden, na bellen her en der kreeg ik geen formele zekerheden ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste Conqie, Je wilt graag weten welke eisen er zijn voor de WAO (WIA) met betrekking tot een vast woonadres. Het adres dat bij het UWV bekend is moet gelijk zijn aan het adres waarop je bent ingeschreven bij de gemeente. Het is mogelijk dat je een ander verblijfadres hebt. Je bent wel verplicht om dit te melden aan het UWV zodat je bereikbaar bent. Met vriendelijke groet, Mariëlle UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

de gemeente weet heel goed wat de controle voorschriften zijn en hadden je kunnen vertellen dat een adres ook het woonadres moet zijn. als je geen vast woonadres hebt kan je je ook niet inschrijven in het bevolkingsregister van de gemeente, of sta je hier onrechtmatig ingeschreven. je moet dus ingeschreven staan op een adres en ook aan kunnen tonen dat je hier woont (een bezemkast met naambordje voldoet dus niet) je bent niet verplicht om 24/7 op je adres aanwezig te zijn. Toegevoegd na 3 minuten: postadres ed zijn dus niet toegestaan. uitzonderingen kunnen er zijn, maar als je hieronder valt kan de betreffende gemeente je hier meer informatie over geven. (deze kunnen per gemeente afwijken van het landelijk bepaalde)

ja hoor mag ook een briefadres zijn .heb dit al6jaar zo.uwv heeft nog nooit moeilijk gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100