Waar ligt het aan dat bij sommige mensen alles tegen zit en bij andere mensen zoveel ( echt bijna alles ) mee zit?

Dat sommige mensen hun hele leven tegen de wind in leven en dat andere mensen hun hele leven wind mee hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geluk moet je afdwingen. Ook mensen, waarbij alles schijnbaar vanzelf gaat, hebben vaak hard moeten knokken, om te komen waar ze op dat moment zijn. Verder lopen positief ingestelde personen liever niet te koop met tegenslagen in het leven, terwijl negatief ingestelde personen dit wel doen. Negatief ingestelde personen lichten vaak de verkeerde zaken heel er uit, waardoor ze zelf nog gaan geloven, dat ze nooit eens geluk kunnen hebben en dat het altijd maar tegen zit.

De gedachtengang, instelling en gebrek aan doorzettingsvermogen. Ik zeg hier altijd op "the captivity of negativity"

Sommigen hebben een beschermengel, anderen niet.

Iedereen krijgt kansen, maar je moet die kansen wel herkennen en durven nemen.

Dit is al de zoveelste vraag in de categorie "Waarom heeft de een grotere tenen dan de ander". Dus, een redelijk algemeen antwoord dat voor elke dergelijke vraag geldt: Er is sprake van een normale verdeling met in dit geval "geluk" op de horizontale as uitgedrukt, van gruwelijke pech naar ontzettende mazzel. De verticale as geeft de verhouding aan van de hoeveelheid mensen die te maken hebben met een dergelijke portie geluk. De oppervlakte onder de grafiek is hierbij gelijk aan de gehele bevolking. Oftewel, je hebt een gemiddelde waar de meeste mensen rond zitten, en je hebt zowel aan de linker- als aan de rechterkant uitschieters. De variatie hierbij kan verschillen. Vervang hierbij "geluk" voor teengrootte, IQ of wat je ook maar wilt, en je hebt antwoord op zoveel meer vragen. Dus, als we die dan voortaan allemaal achterwege laten...

Je ontkent hiermee de vrije wil etc. Het gaat niet om geluk of pech, maar om slimheid en doorzettingsvermogen.. Ik heb in mijn leven zoveel mensen tenonder zien gaar te midden van kansen die ze niet pakten. Het probleem is dat het niet pakken van kansen jouw problemen stapelen. Als je niet goed genoeg werkt op school, dan merk je dat niet alleen dat je de school verlaat zonder diploma, maar vooral door het feit, dat je later laaggeschoold werk moet verrichten. Dit was de persoonlijke kant, nu de maatschappelijke kant: Daarnaast is er zoiets als politiek, die de mensen afhankelijk wil houden van de armoe waarin ze verkeren. De PvdA doet dan net zo hard als de kerk: Verlicht de pijn, maar los het probleem niet op, want als het probleem is opgelost dan lopen de mensen bij je weg. Er is een rapport gepubliceerd, gisteren in het Parool, waarin dit keurig wordt uiteengezet. Rapport was voor de PvdA, maar werd direct door de partij in de la gestopt. Een medische variant: geef de patient een zalfje waardoor de symptomen minder worden, maar los het probleem niet op, want dan komt de patient niet terug. Ik kan mij goed voorstellen, dat gisteren in de kamer werd gezegd: ieder jaar met het huidig kabinet is een jaar gewonnen zonder linkse mislukkingen (of zo iets) Nog een voorbeeld.Men wil de pensioenproblematiek wel gedeeltelijk oplossen, althans de pijn ervan, maar in ieder geval jou ontmoedigen dat zelf te doen. Als je spaart, dus geld waarover je belasting hebt betaald, voor je ouwedag, dan komt de fiscus om 1.5 % vragen als vermogensbelasting, dat is precies het rendement wat je thans maakt. Gegeven de inflatie van 1.5% daalt jouw pensioen vermogen dus met 1.5 % per jaar. Dat schiet niet erg op: in jouw werkzame leven halveert jouw pensioenbedrag, als de rente niet stijgt en de inflatie hetzelfde blijft Zo kun je heel veel voorbeelden verzinnen waaruit blijkt dat Links (al dan niet groen) en Religie alleen aan hun eigen belangen en macht denken. Bij religie is dat altijd zo geweest, bij links is het vooral begonnen met die vreselijke man Kok, gevolgd door Bos en Cohen. God, wat zijn wij Amsterdammers blij dat Cohen weg is. Of Van der Laan het goed gaat doen is nog maar de vraag.

Het ligt er maar aan hoe je tegen de dingen aankijkt. Is het glas halfleeg of halfvol? Gisteren vroeg er iemand op GV of de opmerking "er begint model in te komen". een belediging of een compliment is. Ik vind het een compliment omdat bij mij het glas halfvol is. Soms zijn mensen er zelf de schuld van dat ze altijd pech hebben omdat ze nonchalant of onvoorzichtig zijn. Als jij je huisdeur of autoportier open laat heb je kans dat je bestolen wordt. Als jij met een slok teveel op achter het stuur gaat zitten heb je meer kans op een ongeluk dan iemand die dat niet doet. Als jij je bestedingspatroon niet aan je financiële mogelijkheden aanpast heb je kans dat je met schulden komt te zitten. Als jij veel sexuele contakten hebt zonder voorbehoedsmiddelen te gebruiken loop je misschien een sexuele aandoening op. En ga zo maar door. Blijft over de pech waar echt niemand iets aan kon doen. Wel, shit happens; zo is het leven nu eenmaal.

Misschien heb je hier wat aan; http://www.youtube.com/watch?v=4iCcnDuY6-4

De manier waarop je in het leven staat & hoe je je voorbereid op een dag. Ga je lekke rlang duur, slaap je slecht of te weinnig? Dan heb je gedurende de dag te weinig concentratie om je echt te focussen op wat je doet. Je efficientie neemt af, en je gaat kleine stomme foutjes maken. Dit levert al snel het gevoel op dat alles tegen zit. Anderen hebben hier minder last van, en hun pogingen gaan meteen de eerste keer goed. Zij hebben hun geluk afgedwongen door goed uitgerust aan de dag te beginnen en de kansen te zien als kansen, en de valkuilen snel; te herkennen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100