Hoe zit het met negers in Europa tijdens de tweede wereldoorlog?

Ik hoor, zie of lees er nooit wat over, maar er waren in die tijd toch ook wel negers in Europa? Wat gebeurde daarmee, wat deden ze etc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker waren die er, uit de diverse kolonies. Er zijn diverse bekende figuren uit die tijd, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Joseph_Sylvester_%28Menthol%29 http://www.boekboek.nl/boekboek/show/id=36143 In Amsterdam waren in de achttiende eeuw al negers: http://www.boekboek.nl/boekboek/show/id=36143 Desondanks werden veel zwarte soldaten bij de bevrijding na WO2 nog als curiositeit beschouwd, zeker in dorpen.

Toevallig heb ik een boek daarover gelezen. Het is een waargebeurd verhaal over een Surinaamse man die met een Nederlandse vrouw trouwden. Samen lieten ze joden onderduiken in hun pension, echt een aanrader! Ook staat er bijv. in dat donkere mensen vooral als entertainment werden gezien zoals door bokswedstrijden. Ze werden in deze gevallen minder gediscrimineerd dan vaak gedacht maar men dacht bijv. wel dat hun huid af kon geven. Het boek heet Sonnyboy en is van Annejet van der Zijl. Toegevoegd na 7 minuten: *trouwde

Dat is een hele goede vraag! Ik denk dat de negers over het algemeen vergeten worden! De vader van goede vriend van mijn vader heeft ook gestreden voor een vrij Nederland. De Surinaamse man was een van de vele (oud) kolonisten die dus als soldaat aan de kant van Nederland vocht. Ook Frankrijk kreeg veel steun van (oud) kolonisten.

het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl is al aangehaald: idd prachtboek!!! de negers in die tijd hadden het extra zwaar voor hun kiezen, er waren er niet veel. degenen die er waren zijn extra beproefd en hebben zich in sommige situaties zeer koest gehouden/verscholen. kwetsbare groep immers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100