Hoe kan het dat je soms iets kwijt bent, en als je het niet nodig hebt het weer terugvind?

althans dat heb ik heel vaak.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat herken ik. De stress van het nodig hebben maakt vaak dat je onlogische plekken vergeet. Vaak ligt het op een plek die je niet verwacht had, die ongebruikelijk is.

Eigenlijk is dat vrij logisch. Als je iets kwijt bent, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Je gaat op allerlei plaatsen zoeken, meestal wat opgejaagd en zonder goed en helder na te denken. Als je dan weer in de dagelijkse sleur meegaat, dan ben je niet bewust ergens naar op zoek. Vaak kom je dan weer het gezochte artikel tegen, omdat je simpelweg zoveel zaken tegenkomt op een normale dag. Alleen je bent er niet naar op zoek, het zijn gewoon gebruiksvoorwerpen op dat moment.

Er van uitgaande dat je meestal wel weer dingen tegenkomt zal dat vaak gebeuren als je het niet nodig hebt. Je komt natuurlijk de hele dag dingen tegen. De stoel, de tafel. het raam, de muur, de koffiepot en nog veel meer. Maar alleen bij die dingen die je een tijdje daarvoor nodig had maar niet vinden kon krijg je dan dat idee dat het bijzonder is ze wel te zien op het moment dat je het niet nodig hebt. Maar er is dus in feite geen verband.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100