Mag ik een verhaal van agent die me slecht behandelde online zetten?

Ik heb mijn hond op 100 meter van het park losgelaten. Dit is te vroeg en daarvoor wou de agent mij bekeuren en krijg ik een aantekening op het strafblad. Het loslaten van een mini hondje, kleiner dan een kat, iets te vroeg , wil hij me levenslang gevolgen aan geven. Dit vind ik misbruik maken van je macht en onnodig intimideren. Daarom wil ik de agent met naam en foto online zetten , zodat iedereen gewaarschuwd is dat je plotseling een strafblad kan krijgen door deze meneer.

Mag dit?
Wou nog toevoegen dat de agent op geen enkele wijze kon aangeven hoe dit last kon veroorzaken. Hij had blijkbaar zin om mij het moeilijk te maken omdat het kan.

Toegevoegd op 23 May 2022 06:39: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verhaal online zette is niet verboden, maar het is wettelijk niet toegestaan om een foto op internet te plaatsen, waarop de agent herkenbaar in beeld is. De agent kan zich dan beroepen op het portretrecht. Een foto of filmpje mag je wel op internet plaatsen, maar de agent moet je dan onherkenbaar maken.

Bronnen:
https://www.ie-forum.nl/artikelen/het-port...
https://debrouweradvocaten.nl/mag-ik-de-po...

Het delen van persoonsgegevens om iemand te intimideren, ook wel doxing genoemd, gaat strafrechtelijk worden aangepakt. Denk daarbij aan het delen van persoonsgegevens om iemand bang te maken. Daarom stuurt minister Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) een wetsvoorstel daarover naar de Raad van State voor advies. Het fenomeen waarbij in chatgroepen adresgegevens worden gedeeld, waarna bijvoorbeeld iemand thuis angst wordt aangejaagd, heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De slachtoffers voelen zich onveilig en geïntimideerd. Mocht je klachten hebben over een agent. Volg dan de juiste klachtenprocedure daarvoor. Ga niet voor eigen rechter spelen !

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuw...

Nee, dat mag niet. Trouwens er komt geen strafblad of aantekening of zoiets voor een lichte overtreding. Dit krijg je als je een delict of zware overtreding hebt gepleegd.

Hoofdvraag: "Mag ik een verhaal van agent die me slecht behandelde online zetten?" Antwoord: -Ja, dat mag, zolang je maar niet beledigt of je schuldig maakt aan smaad. Een verhaal plaatsen over wat je is overkomen valt gewoonweg onder de vrijheid van meningsuiting. https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijheid_van_meningsuiting Vrijheid van meningsuiting of vrijheid van expressie is de vrijheid van burgers om hun overtuigingen kenbaar te maken, zonder voorafgaande controle door de staat. De vrijheid van meningsuiting is niet absoluut, net als de meeste andere grondrechten. Zo zijn belediging en smaad onder bepaalde omstandigheden strafbaar. Einde antwoord. === "Dit is te vroeg en daarvoor wou de agent mij bekeuren" -Dat mag. Jij hebt een overtreding begaan. "de agent op geen enkele wijze kon aangeven hoe dit last kon veroorzaken." -Dat hoeft een agent niet. Een agent is niet de persoon die een wet hoeft te verklaren. "Dit vind ik misbruik maken van je macht en onnodig intimideren." -Dat vind jij, maar is het niet. "en krijg ik een aantekening op het strafblad" -Voor wat? Niet voor die bekeuring iig. "levenslang gevolgen aan geven" -Een aantekening op je strafblad is niet met levenslange gevolgen. "Daarom wil ik de agent met naam en foto online zetten" -Dat is wat anders dan een enkel een verhaal plaatsen (zonder naam en foto). Een juridisch wespennest, met een keur aan mogelijke artikelen en wetgeving die je dan wellicht overtreedt. -Smaad en laster (zoals al eerder genoemd) -AVG -Portretrecht Nu zeg ik niet dat het zeker niet mag. Je zou kunnen betogen dat -Een politieagent een grotere inbreuk op hun persoonlijke levenssfeer moeten toestaan dan privépersonen ( Lees meer op: https://www.ie-forum.nl/artikelen/het-portretrecht-van-politieambtenaren ) -Je verhaal valt onder "Journalistieke uitzondering" en dus zou mogen gezien de AVG Of dat stand zou houden in rechtszaak weet ik niet. Maar ik denk dat je er weinig mee wint. Zeker niet omdat je zover ik in kan schatten een aantal zaken niet juist hebt, en je dan dus snel een verhaal inelkaar draait welke een onterechte voorstelling van zaken geeft. Dat in combinatie met naam en foto, wordt dan een leuke rits aan beschuldigingen tegen jou. === Correctie. Het is wellicht wel mogelijk een Bestuurlijke strafbeschikking hiervoor te krijgen (en dus een aantekening). zie bron

Toegevoegd op 23 May 2022 17:21: bron, tekst
Bronnen:
https://pilpnjcm.nl/wp-content/uploads/201...
https://dvhn.nl/archief/Strafblad-om-honde...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100