Mag iemand die 80/100 afgekeurd en blijvend invalide, wel een taakstraf uitvoeren of celstraf uitzitten?

PS. dit gaat niet over mij :)
Via googlen kom ik niet veel verder, (wetboek taal is best lastig voor een leek ;-))
Hele verhaal is ook vrij complex. Persoon in kwestie is door rechtbank schuldig bevonden(geweldsdelict) en kreeg zo rond de 270 uur taakstraf opgelegd. Hij is zwaar invalide geworden na eerder ondergaan van fysiek geweld jegens hem, raakte dermate zwaar gewond en had gebroken nek, 9 maanden ziekenhuis en vele operaties nu flink beperkt maar kan kort staan en beetje lopen.
Taakstraf in intussen volbracht, maar persoon werd door een MJD-hulpverlener verteld dat iemand die invalide is (100 % arbeidsongeschikt) geen taakstraf had mogen krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, soms houdt de rechter er wel rekening mee, soms in de hoogte van de straf, vaak in de uitvoering van de (taak)straf, maar het is zeker geen reden je straf te kunnen ontlopen.

Na een negatief advies van een gerechterlijke arts dient een taakstraf te worden doen opgeheven. Wanneer een veroordeelde te ziek is of te gehandicapt is voor het uitzitten in een cel zijn 2 mogelijkheden veel voorkomend: overgebracht worden naar een penitiare (verzorgings)verpleeg inrichting of.....de straf blijft gehandhaafd en veroordeelde moet thuis uitzitten.