Kan je via een heel oud (PTT/KPN) telefoonnr van iemand (in 050) nog de eigenaar (laten) vinden?

Mijn moeder (80 jaar) was aan het opruimen en vond een handgeschreven brief aan haar gericht die ze niet eerder had gelezen en ze wil dolgraag (als deze nog leeft) deze man alsnog bedanken...
We hebben dus enkel de brief, zijn voornaam en toenmalige tel. nr.!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

misschien dat de KPN nog oude telefoonboeken heeft in het archief. Als het nummer van toen nog van voor de 10-cijferige nummers is, kun je kijken wat het nummer u zou zijn, en dat proberen. Als dat niet lukt, schrijf een brief naar spoorloos, of misschien heeft omroep max zo'n soort programma. Of stel je vraag op de site voor 50plussers.

Het kengetal 050 bestaat nog steeds. Dit is van Groningen en omgeving. Met een beetje speurwerk is het nummer te achterhalen. Mogelijk is telefoonboek.nl een handig hulpje. www.telefoonboek.nl

Mensen verzamelen veel en veel rare dingen, misschien is er ook zo één die oude telefoonboeken verzamelt. Ook een mogelijkheid is een advertentie te plaatsen in één van de vele weekkranten ,die in elke stad verschijnen! Succes!

http://www.kpn-telecom.nl/cgi-bin/telno95.cgi Hiermee kan je een oud telefoonnummer omnummeren. Ik heb het geprobeerd met het oude nummer van mijn ouders en werkt nog steeds.