Wat is het kledingvoorschrift bij een bruiloft?

Ik ben een man van 31 en uitgenodig voor de receptie van 16.00 tot 18.00 uur en voor de afterparty vanaf 23.30 uur. Wat te dragen? Degene die ik ken is de bruid van 25 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

beste tip is, om deze vraag neer te leggen bij de bruid, die je kent. kan namelijk heel erg verschillen. is erg afhankelijk van het bruidspaar en de groep waarin je verkeren. wat ik tegenwoordig vaak bij jongelui die gaan trouwen zie, is dat de gasten casual met een jasje gekleed zijn. comfortabel en toch ook netjes genoeg.

Soms staat er wel een hint op de uitnodiging. Als er geen indicatie op de kaart staat, is het gebruikelijk om in pak te gaan. Pantalonnetje, jasje, dasje.

Daar zijn geen algemene kledingvoorschriften voor. Als het bruidspaar wel bepaalde kleding wenst, dan horen zij dat op hun uitnodiginskaart te vermelden. Vroeger was dat duidelijk. Tegenwoordig gebruikt men vaak onzinnige termen als "feestelijk". Dat zegt niks want dat is voor iedereen iets anders. Vroeger was het duidelijk: Bij alle formele gelegenheden laat u uw mobiel thuis en draagt u geen horloge; overdag mag eventueel wel een zakhorloge. Tegenwoordig zijn mobieltjes aan de handen geplakt en wordt er zelfs in kerken en tijdens diensten gewatsapt en gekwekt....... Nee, jij kent de bruid. Vraag het haar. Of vraag bijvoorbeeld aan de ceremoniemeester wat de bruidegom en bruid zullen dragen. Of draag gewoon wat jij normaal ook draagt naar een beter feestje of bij het uitgaan. Ga vooral geen pak of colbert kopen als je dat normaal niet en nooit meer draagt.

Als er een dresscode is, wordt deze vermeld. Staat er niets vermeld, dan is het gewoon pak naar keus (binnen de normen van wat als regulier wordt gezien; geen opvallende kleuren oid) voor iedereen die ouder is dan 15. Dat is gewoon de manier waarop je naar een trouwerij gaat en wereldwijd/cultuurbreed als correcte kleding wordt gezien. Stropdas of niet mag je zelf weten. De knoop is eveneens voor eigen keus. Wil je je op een bepaalde manier profileren, dan kan dat bijv. middels een rare zonnebril (mits die nodig is) of een paar sokken die mensen bijna nooit zien. Zo had ik gestipte sokken bij de trouwerij van mijn neef.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100