Wat zijn de normale kantoortijden in islamitische landen?

Het zal wel per land verschillen, maar ik ben benieuwd naar de overeenkomsten tussen islamitische landen. Hebben ze over het algemeen ook een vijfdaagse kantoorweek? Werkt het gros van negen tot vijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ervaring in Saudie Arabië: Voor mannen van 8:30 tot 5, met een uur pauze tussen de middag en 3x onderbreking van een kwartier voor gebed. De gebedstijden varieren van dag tot dag, je kunt je abonneren op een SMS dienst. De week loopt van zondag tot en met donderdag. Vrijdag is de heilige dag. Voor vouwen: mogen niet of nauwelijks werken buiten het huis! Toegevoegd na 24 minuten: Saudie Arabie is wel een van de meer 'extreme' voorbeelden (streng Soennitisch Islamitisch), in andere landen kan het anders zijn. In Turkije zijn de tijden vergelijkbaar met Nederland en wordt ma-vr gewerkt.

Marokko is ook een islamitisch land en wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 12 en van 2 tot 6 , met uitzondering voor vrijdag de ambtenaren mogen om 11 uur al naar huis en later beginnen in de middag in verband met het vrijdag gebed ,maar in de zomer maanden wordt er gewerkt van 8 tot half 4 , maar het is verschillend van land tot land.