Tuin op het noorden is dat positief of negatief?

Weet jij het antwoord?

/2500

hangt er vanaf wat je wilt. En tuin op het noorden [Op het noordelijk halfrond zoals in Europa het geval is!] zal relatief weinig zon krijgen. De zon komt op in het oosten, draait via het zuiden en gaat onder in het westen. Dus je tuin zal in de schaduw van het huis blijven.

Voor de verkoopbaarheid van een woning is het absoluut negatief. Mensen willen het liefst de tuin op het zuiden zodat ze zoveel mogelijk zon krijgen. Mensen die echter een hekel hebben aan zon, warmte en zomer zullen het echter prettig vinden om geen zon in de tuin te hebben. Overigens is het voor tuin- en bloemenliefhebbers ook prettiger om een zonnige tuin (dus een op het zuiden) te hebben. De meeste bloeiende planten vinden zon prettig.

Ligt er ook aan hoe groot de tuin is.. Als je een klein tuintje hebt is een tuin op het noorden niet fijn lijkt me. Het huis blokkeert de zon constant. Als je een grote tuin hebt, heb je misschien zomers wel een koel gedeelte net achter het huis en verder vanachter gewoon zon... Dan is het juist wel een voordeel om ook een schaduw gedeelte te hebben..

Ligt eraan in welk opzicht? Als je niet van zon houdt is het perfect! Als je je huis wilt verkopen is het echter een absoluut minpunt!

veel onkruid en mos op schaduwrijke plekken, en er goeien heel weinig planten en bloemen. mischien heb jij een erker aan de voorkant van je huis? dan kan het binnen flink warm worden als de zon schijnt, je vind warmte wel leuk maar toch niet als het dagen in je huis blijft hangen? maar als jij in de zomer in de schaduw wil zitten, moet je dat vooral doen.