waarom kiest een meisje voor een meisje, waar komt het gevoel dat ze lesbisch wil zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een moeilijke vraag. Veel mensen accepteren niet dat er homo's bestaan. Langzamerhand is het gelukkig steeds duidelijker dat je geboren wordt met een voorliefde voor je eigen sexse. Waarom dat zo is kan ik je niet vertellen. Je houdt van je eigen sexse of van de andere sexse. Dat merk je vanzelf wel.

Dezelfde vraag zou kunnen zijn waarom wordt je verliefd, of hoe voelt verliefdheid. Waar je dat voelt, is voor iedereen weer anders. Of anders gezegd hoeft niet hetzelfde te zijn als bij iemand anders. De meeste mensen omschrijven het als vlinders in de buik, zenuwachtig enzo. Het gevoel dat je bij iemand wil zijn, dat je misschien wel verder wil gaan dan vriendschap. Dat is een gevoel en in eerste instantie verwacht je die bij iemand van het andere geslacht, als die verwachting er niet zou zijn, zou het best kunnen dat veel mensen er eerder achter komen dat ze juist op hetzelfde geslacht vallen of beiden. Juist door die vewachting, wordt het gevoel genegeerd of niet herkend als zodanig, totdat het gevoel uitblijft bij het andere geslacht en ineens merkt dat je dat gevoel wel al heb gehad alleen niet daar waar je verwachte. Sommigen herkennen het sneller bij zichzelf dan anderen.

Dat gevoel is er gewoon en daar kies je niet voor. Tijdens de tienerjaren wordt je verliefd op een jongen of meisje en je komt er in die jaren vanzelf achter waar je voorkeur naar uitgaat.

Dat is geen keuze, maar aangeboren.

Het is netzoals een hetero kiest voor het andere geslacht , zo kiest het lesbienne voor een vrouw, het is het gevoel wat je bij een dergelijk persoon krijgt, en daar kies je voor. Het is inderdaad aangeboren, en ze zijn nog steeds bezig met onderzoek, en tot zover is er nog steeds niet echt een goed antwoord op de vraag te vinden, aangezien het menselijk brein zeer ingewikkeld is.

Lesbisch wil je niet zijn, dat ben je. Je voelt je eenvoudigweg niet aangetrokken tot het mannelijk geslacht, maar wel tot het vrouwelijke. Vraag jezelf eens af waarom jij valt op mensen van de andere sexe. Kun je dat verklaren? Is dat een keuze? Nee dus. Precies hetzelfde geld voor homoseksualiteit.

Dit kan alleen de persoon beantwoorden op wie het betrekking heeft. Ik heb recentelijk de film MONSTER gezien een oude film over een vrouwelijke serie moordenaar. Als ik dan zie wat zij heeft mee gemaakt kan ik me voorstellen dat je denkt lesbisch te zijn. Dit kan ook een oorzaak zijn. Zelf geloof ik niet dat een vrouw mij meer kan geven dan een man, maar wie ben ik om over een ander te oordelen. Toegevoegd na 23 uur: Het moet niet uit maken of iemand al dan niet hetero of homo is, we zijn allemaal mensen en we willen allemaal gelukkig zijn op onze eigen manier.

Dat komt uit de hersenen, en is al bepaald vóor je geboorte, door factoren en invloeden waar we eigenlijk nog maarweinig van weten en nog minder van begrijpen. In elk geval worden de sexe (uiterlijk) en sexuele voorkeur (innerlijk) afzonderlijk van elkaar gemaakt, en hoeven ze niet altijd synchroon te lopen. Tussen heterosexuele meisjes en heterosexuele jongens zit een heel scala aan zowel geslachtskenmerken als sexevoorkeuren, al blijven het uitzonderingen. Overigens is homosexualiteit helemaal niet zo'n grote uitzondering ; tussen de 10 en 14 procent van de mensen heeft ene uitgesproken voorkeur voor de eigen sexe, en nog eens 40 % heeft er geen volledige sexuele afkeer van. Waarmee dus eigenlijk maar 50 % van de mensen ECHT helemaal hetero is - hoewel ook dat sterk beinvloed kan worden door culturele invloeden ; denk aan het oude Griekenland, waar eigenlijk bijna 100 % van de mannen er homosexuele relaties op nahield, in elk geval gedurende een bepaalde periode in het leven. Dat gevoel heb je dus zelf geen invloed op. Je wordt verliefd op een mens, patsboem, en of dat mens er onder de gordel nu ongeveer net zo uitziet als jij of heel anders, daar trekt je hart zich geen ene drol van aan.

je wordt niet opgewonden van een jongen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100