Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel ontvangt de "staat"sloterij?

Hoeveel ontvangt de staatsloterij gemiddeld per jaar aan loten min de uitgaven aan de prijzen?

wat kan je hieruit concluderen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
764

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het leeuwendeel, uiteraard. In alle gevallen van gokken is er uiteindelijk maar eentje die wint, en dat is de bank / het casino / de staatsloterij. In onderstaande link houdt iemand al een hele tijd heel leuk bij hoe de gemiddelde winkansen ongeveer uitpakken.
Reden genoeg om gewoon te gaan sparen, dan heb je in elk geval 100 % kans dat het na tien jaar een stuk meer is geworden, in plaats van 0,0000000001.

Toegevoegd na 2 minuten:
In de tweede link meer informatie (maar natuurlijk wederom geen cijfers) over de jaarlijkse inkomsten van de staatsloterij.
Overigens gaat het geld in de belastingpot, en komt dus alle belastingbetalers uiteindelijk weer ten goede, alleen worden de meeste loten gekocht door de mensen die het het minst kunnen missen. Beetje krom eigenlijk.

Toegevoegd na 45 minuten:
Ben nog even verder voor je aan het neuzen geweest ; Volgens de staatsloterij wordt er 69.5 % uitgekeerd aan prijzen, en vloeit er dus ruim 30 procent rechtstreeks in de staatskas. De meest recente cijfers die ik kan vinden, spreken van 658 miljoen euro jaarlijks. Tel daarbij op de miljoenen die blijven liggen (http://www.z24.nl/z24geld/artikel_91770.z24/Winnaars_Staatsloterij_laten_miljoenen_liggen.html) , en tel uit je winst ;-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ik had in de quest gelezen dat dat ongeveer 40% Meer is, Dan de jackpot waard is.

Toegevoegd na 2 minuten:
en dat is dus verschillend.
Met 'jackpot' bedoel ik gewoon prijs.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding