Is de aarde een soort 'stage-plaats"?

ervan uitgaand dat we hier zijn om lessen te leren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad is het leven dat je hier nu leeft een soort stage, een leerproces. Van te voren kies je je eigen lessen en met wie je die gaat leren. Alles gebeurt echter in de grootste vrijheid. Je mag je ondertussen nog bedenken en ook hier in dit leven mag je dingen anders doen dan je eerder aangegeven had. Een ziel heeft wel een hele serie levens nodig om voldoende geleerd te hebben. Ons thuis is ergens anders, dat is de plek waar je vrij bent (van je lichaam) en licht en warm en gelukkig. Dat is "hemel" of "hiernamaals" of "walhalla"etc. Ik noem het thuis. Natuurlijk denkt iedereen hier anders over. Ik ben gelovig geboren en ben daardoor op zoek gegaan naar antwoorden die voor mij helemaal klopten. Dit (bovenstaand) antwoord is mijn waarheid. Ik heb wel nog een boekentip. Als je een leuk eenvoudig boekje wil lezen over het leven voor, na en tijdens de dood moet je: Het sprookje van de dood- van Marie-Claire van der Bruggen eens lezen. Het is zo toegankelijk geschreven dat je het in één dag uit hebt.

Nee. De aarde is waar we nu leven. Er was niets voor je verblijf hier, en er is niets na. Leef is het heden, en denk niet aan het verleden, noch smacht naar de toekomst.

Je kan het zeker als een soort stageplaats waar je dingen kunt leren, er is alleen een verschil; je krijgt nooit een vaste aanstelling. Toegevoegd na 1 minuut: zeker + zien

De enige overeenkomst is, dat we hier tijdelijk zijn. Maar dat we hier zijn heeft verder geen enkelebedoeling. De vraag wordt dan wel opgeworpen: Wie zou ons die lessen dan leren en daarbij, de mens heeft zich nog nooit iets aangetrokken van lessen uit het verleden.

Nee de aarde is een speeltuin! Pas op je kunt ook van de klimrek vallen ;)

Spiritueel gezien is dit juist, we zijn hier om onze les te leren en doen we dat niet goed of onvoldoende , dan moeten we een nieuw rondje doen, ons bewustzijn is echter geblokkeerd zodat de meeste van ons, niets herinneren van vorige levens. Ook de mensen die je in dit leven ontmoet, zijn een onderdeel van deze les, zelfs je echtgenoot en kinderen, totaal onaccepteerbaar voor velen hier op g.v., volkomen begrijpelijk voor anderen hier.

Mensen blijven geloven in vreemde zaken en zoeken naar geheimzinnige achterliggende redenen, terwijl wij niets meer of minder dan een zak chemisch afval zijn. Toegevoegd na 1 minuut: Lees, kijk en huiver: http://www.ted.com/talks/david_deutsch_on_our_place_in_the_cosmos.html

Als je in het vorige leven wat verkeerd hebt gedaan . Dan moet je in dit leven die fout herstellen . Doe je in dit leven wat verkeerd dat moet je volgende leven die fout herstellen . En die fouten die je nu maakt komen in jou volgende leven weer automatisch weer tegen . Totdat je je het volmaakte leven hebt . En dan krijg je een plekje in het eeuwige leven .

Het is eigenlijk grappig. Wij komen op de aarde naakt zonder enige besef van zelf, en zonder kennis. Als een buitenaardse intelligente wezen zou landen op de aarde en zou twee wezens zien - een menselijk baby en een kalf, dan zou die denken dat de kalf is warschijnlijk de heerser van dit wereld. Geboren en heel snel op zijn voeten op zoek naar zijn moeder terwijl de baby ligt te schreeuwen en kan zelfs niet omdraaien. Dan leven wij onze 70 - 80 of met geluk 90 jaar en als we nog meer geluk hebben dan gaan wij eruit snel en pijnloos met onze intelligentie nog intact... Wat ik wil zeggen is dat deze wereld is vol met wonder, intelligentie van creatie, wij, mensen zijn een wonder, een geniaal creatie. Puur uit gevoel maar ook uit een dieper "wetenschap" zeg ik er is een rede voor alles. Niet voor niets het enige wat wij niet in materie kunnen meten, zien of raken zijn onze gedachten, onze bewustzijn, en alles wat wij onze medemens doen. Dat kunnen wij overal naartoe meenemen zonder een koffer... Ik denk dat de aarde is een school. Niet een wetenschaplijk antwoord maar toch een antwoord.

Nee, ik zie het meer als werk. Je verdient ermee en je gaat uiteindelijk met pensioen als je volleerd bent en genoeg hebt verdient. Maar dan wel het ideale werk wat je zou willen doen. Ja, je leert, maar je leert eigenlijk om je taak te kunnen doen. Dat is het werk waar ik het over hebt. Maar die vaardigheid moet je eerst leren. Toegevoegd na 3 minuten: O, en na je pensioen ga je vrijwilligerswerk doen. Van boven uit...

Ik denk meer een examenklas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100