Wat zijn de grootste voordelen van een crissis zoals die zich nu voordoet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De koers van de euro is naar benden gegaan waardoor het voor landen buiten de eurozonne interessanter is om goederen vanuit Europa te importeren. Aan de andere kant wordt het voor Nederland duurder om van buiten de eurozone goederen te importeren. Maar de export wordt dus meer en de import minder: Nederland verdient dus meer dan dat ze uitgeeft buiten de eurozone en creert hiermee een overschot op de handelsbalans. Ook wordt iedereen weer eens wakker geschud en eraan herinnerd dat de economie deels is gebaseerd op gebakken lucht en dat is heel gevarlijk.

Balkenende niet meer als minister-president.

Dat er kansen zijn, waar anderen het voor gezien houden !

Dat meer mensen de nood inzien van een strak economisch beleid. Gesubsidieerd Nederland moet worden hervormd en dat heeft de crisis veel mensen doen inzien.

Dat mensen zich niet meer zo snel te te buiten zullen gaan aan absurde uitgaven,die ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven.

Dat die jonge snotneuzen die zich financieel adviseur noemen nu ook eens de andere kant van de medaille zien. Een goed adviseur moet ook eens een crisis van dichtbij hebben gezien. Dit geldt ook voor die snotneuzen op de beleggingsbeurs. Wanneer je alleen maar ervaring hebt met halleluja beurzen dan kan je nooit een gedegen advies geven.

Dat men eindelijk eens gaat beseffen: waar zijn we nou eigenlijk mee bezig. Door het kapitalisme is de wereld is een recordtempo vervuild geraakt, terwijl we prima nog steeds kunnen leven zoals we 100 jaar geleden deden.

In tijden van crisis kun je als politiek zaken erdoor jassen die je anders nooit erdoor krijgt, zoals die AOW leeftijdsverhoging. Die wetgeving/amendement is er heel snel doorgekomen en alleen maar dankzij deze zogenaamde crisis. Het was helemaal geen crisis, we zijn op zeer grote schaal beroofd, dat was alles. Maar als het crisis heet, wil iedereen meedoen om offers te brengen. Als je dat geen voordeel noemt...

Dat er binnenkort een moment komt waarneer het alleen maar beter wordt.

Dat geld uit mensen zuigen minder makkelijk wordt en dat daardoor commerciële aasgieren als DSB failliet gaan.

dat we er in de toekomst van leren en we sterker worden

Door de crisis komt de slechtste en de beste van mensen te voorschijn. Dan kan je de slechte herkennen (zakkenvullers, speculanten, onverantwoordelijke overheid etc etc’) en krijgt men ook een kans om hun goede kant te laten zien ( hulp organizaties, vrijwillegers, verantwoordelijk politici (als ze bestaan..) etc etc). Zodra je de kwaad herkent kan je het makkelijker bestrijden. Een crisis is altijd een voorteken voor beter tijden.

Dat mensen over hun leven gaan nadenken.

DAT WE WEER KUNNEN REALISEREN DAT WE IN EEN KUTKAPITALISTISCHE WERELD LEVEN! het wordt weer tijd voor een communistische revolutie!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100