Ik vind bepaalde woorden door mannen uitgesproken richting vrouwen denigrerend, zijn ze dat ook?

Ik merk dat als je iemand die je nog niet kent op het internet spreekt, je als vrouw zijnde vaak openingen krijgt zoals: Hey, chickie of hey lekkertje.
Dit vind ik echter overkomen alsof er op je word neergekeken!

Dus hier woorden die ik denigrerend vind wanneer ze worden uitgesproken naar vrouwen:

-chickie
-lekkertje
-lekkerding
-geil ding (die is helemaal erg!)
-stoeipoesje
-schatje

Dit zijn er nog maar een paar van.

Is dit gewoon deel van de moderne taal of is dit nou denigrerend?

Weet jij het antwoord?

/2500

liefkozend bedoeld

Dat is de taal van tegenwoordig. Sommige mensen spreken elkaar tegenwoordig elkaar zo aan. Of mensen die zo aangesproken worden het altijd even leuk vinden is een tweede. Het ligt er voor mij bijvoorbeeld aan wie het zegt. Als iemand die ik goed ken dit tegen me zegt zou ik het minder vervelend vinden als bijvoorbeeld een vage buurman me ineens met chickie of schatje aan zou spreken,ik zou me in dat geval erg ongemakkelijk gaan voelen en me afvragen wat voor bij bedoelingen die gene zou hebben.

Het getuigt inderdaad niet van enige vorm van respect. Dus wat mij betreft heb je gelijk.

Het is zeker denigrerend...Alsof je een soort ,ding, bent. Moppie...ook zo erg. GRrrrrrrrrrrr. Een ding om sex mee te hebben...zo zie ik dat. Deels moderne taal....helaas...de waarden en normen zijn compleet spoorloos. Gedegradeerd van vrouw of meisje...naar een wandelende vagina...zo lijkt het af en toe. Maar...hoe kan het ook anders...als je s'avonds vanaf half twaalf ongeveer...op RTL 4....RTL 5....NET 5...SBS 6...RTL 7...Veronica...ALLEEN MAAR TIETEN OVER HET SCHERM ZIET GAAN. En die wijven...alle standjes laten zien aan heel nederland...nog ff dan zie je ze het gewoon doen...over een jaar ofzo. Wat een voorbeeld zeg. Iedere toerist die hier komt...vind het maar raar en ongepast...dat dit allemaal zomaar kan en mag. En nog het ergste....die kerels worden daar opgewonden van...zijn alleenstaand...en kunnen daardoor wel eens een wildvreemde vrouw gaan verkrachten. Daar hun verstand dan beneden zit en niet meer in hun hersenen. Over normen en waarden gesproken....in dit land. Over respect gesproken...in dit land. Vrouwen die als een soort prostituee op de beeldbuis komen...om de getrouwde mannen te verleiden tot telefoon sex. Ziek of ziek? Heel ziek! Wij zijn het enige land....waar dit mogelijk is. Toppunt van gestoordheid, lijkt mij. Die kerels denken dat iedere vrouw zo is...zoals op de tv. Echt waardeloos dit gedoe, bah, bah en nog eens bah. Terwijl de intimiteit ZO MOOI kan zijn...als beiden verliefd zijn op elkaar.

Denigrerend ja maar hangt ook van de persoon achter de woorden, wie het zegt bedoel ik dan. Moppie en skatje gebruik ik zelf ook en dat is liefkozend bedoelt. Zeg ik ook tegen mijn katten. Maar als ik iemand hoor zeggen 'dit is mijn vrouwtje' dan vindt ik dat weer denigrerend.

Dit is helaas tegenwoordig de norm. Ook andersom is het geval, dat vrouwen rare dingen roepen naar mannen. Dat heb ik vaak genoeg ook meegemaakt, en vond ik ook niet prettig. Sex is een wegwerpproduct geworden, en echte ware liefde is ingeruild voor een kortstondig moment van extase.

denigrerend is het pas, als de ontvanger dat zo ervaart. dat zal zeker zijn, als de verzender een volkomen vreemde (zo begrijp ik uit je vraag) is. Dan is het volkomen ongepast om dergelijke aanspreekvormern te gebruiken. ze zijn dan inderdaad erg kwetsend. het lijkt wel bij ons huidig tijdsbeeld te horen: - ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken. - IK doe dat, want IK vind dat leuk en wat de rest vind, kan me NIET schelen. - als IK iets niet leuk vind, mag IK er iets van zeggen en als jij iets niet leuk vind heb je te lange tenen. - zinloos geweld - hooligans gelukkig zijn er ook nog leuke mensen waar je wel wat mee kunt. focus je daar op en negeer de lomperikken.

Geachte, De persoon of personen hebben zeker nog niet gehoord van internet etiquette ! Het is namelijk zo dat er ook spel regels bestaan over korrekt internetgebruik !! Wat de ene denigrerend vind is het voor een ander niet zo ! Persoonlijk heb ik hier ook moeite mee, als iemand tegen mijn vrouw zou zeggen, dat zij een lekker ding is ! Terwijl zij dit helemaal anders kan interpreteren... Als ik zeg bijvoorbeeld schatteke, lieveke, zoeteke, dan is dit liefdevol bedoeld en zal zij hier zeker geen aanstoot aan nemen ! Ook heeft dit woordgebruik te maken met de normvervag- ing van onze maatschappij ! Dit kan denigrerend overkom en voor de vrouw(en) Voor meer informatie ivm de etiquette en safer gebruik van het internet zie de toegevoegde linken ! Veel leesgenot ! Mvg, Karel8158

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100