Laatst was er een documentaire op over de CCC waarin beweerd werd dat Obama een neger is,maar in mijn ogen is hij een halfbloed toch?

Hij heeft een blanke moeder en een donkere vader.Is dat nog steeds verkeerd in America?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Visser; Als iemand van 'gemengd bloed' nog steed verkeerd zou zijn, is zo ongeveer half Amerika verkeerd. Amerika is misschien wel de grootste smeltkroes van volkeren van over de hele wereld, dus ook in die zin is ook Obama op en top Amerikaan. Al die witte rednecks die dat soort negatieve kreten lanceren over iedereen die niet van 'zuiver Amerikaans bloed' zou zijn stammen zelf uiteindelijk ook alleen maar af van Europese verschoppelingen....

Ras is eigenlijk een sociaal construct, en een heel ingewikkeld ook. Biologisch is het er wel, maar kun je het overgrote deel van de mensheid eigenlijk nergens indelen, omdat bijna iedereen een mix is, zoals Obama dus ook. Blank wordt nog vaak als superieur gezien, en deze connotatie wordt vaak alleen gegeven aan de meerderheid, of aan westerlingen. Een mix wordt dan niet als blank gezien, terwijl Obama net zo blank als zwart is wordt hij toch zwart genoemd. Dat is van twee kanten zo: enerzijds de 'blanke' mensen die negatief tegen hem aankijken. Anderzijds door de (semi) zwarte bevolking, die de term zwart bijvoorbeeld kunnen zien als geuzennaam: zwarten werden in het verleden zo slecht behandeld, maar hebben door mensen als bv Martin Luther King en Malcolm X geleerd dat ook zij trots op zichzelf mogen zijn. In Nederland zie je het ook: een turk is biologisch blank, maar wordt zo niet gezien. Blank wordt dan vaak voorbehouden aan een autochtoon. Een spanjaard kan donkerder zijn dan een turk, maar wordt altijd gezien als blank, waarschijnlijk omdat hij westerling is. Ook latino wordt vaak ten onrechte als ras genoemd, terwijl dat helemaal niet klopt, omdat geen bevolkingsgroep zo divers is als de latino.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100