kan je van je verleden weglopen?

Toegevoegd na 19 minuten:
stel je hebt je erg misdragen en wilt een nieuwe start maken maar je verleden laat dat je niet toe.

Toegevoegd na 48 minuten:
ja naar mensen ja ik heb het respect verloren van mijn mensen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om direct je vraag te beantwoorden: nee, je kunt niet van je verleden weglopen. Hoe zou je dat dan willen doen? Je verleden ben jijzelf: gevormd door alle ervaringen van je verleden, iedere keer weer in het moment "nu". Dus als jij gevormd bent door al je ervaringen in het verleden, ook door de vorige seconde (dat is ook verleden), dan kan je niet anders, dan in het moment "nu" doorgaan met een verleden te maken, toch? Een nieuwe start maken...... kan dat???? Wat versta jij daaronder? Alles vergeven en vergeten? Je hebt het respect van naasten verloren in je verleden schrijf je en dat zorgt er in het NU voor, dat je geen nieuwe start kunt maken. Als je het respect terug wilt krijgen, dan zal je er heel hard aan moeten werken en je verantwoording moeten nemen, met het risico, dat mensen niet bereid zijn je in de toekomst te vertrouwen. Dat is niemand ook aan je verplicht trouwens. Dat zou kunnen betekenen, dat er banden verbroken worden met mensen,die naast je hebben gestaan en dat niet meer willen. Maar ook, dat er mensen zullen zijn, die je willen vergeven en met je door willen gaan. Je kunt NU kiezen om dingen anders aan te pakken. Maar een hele nieuwe start maken kan m.i. alleen, door alle banden te verbreken met iedereen en elders een ander leven op te bouwen, met andere mensen, die jouw verleden niet kennen. Dat is een keuze. Maar dan blijft je verleden jouw verleden: JIJ kent die wel; je neemt jezelf overal mee naartoe. Dit geldt trouwens m.i. voor elk mens, met of zonder een verleden met problemen.

Nee, je kan niet weglopen van je verleden. Het verleden heeft jouw heden gevormd. Je kan het wel afsluiten en een plaatsje geven en een nieuwe richting opgaan.

Je verleden laat toe, wat jij NU in het heden zelf toelaat. Stel dat je verslaafd was aan drugs en je bent er vanaf dan moet je zorgen dat je in een nieuwe omgeving komt en niet meer om gaat met de mensen die in dat verleden belangrijk waren. Kappen! Hetzelfde geldt voor eventuele slechte vrienden of familie die jou zou weerhouden om nu een nieuwe start te maken. Kappen! Nu je eigen beslissingen nemen en je eigen verantwoording nemen. Dat heet niet weglopen. Je neemt jezelf mee, waar je ook naar toe loopt en dat stukje verleden hoort nu bij jou. Maar iedereen heeft recht op een nieuwe start.

Je kunt je verleden niet veranderen, maar je toekomst wel. Dat gaat tijd en moeite kosten om het vertrouwen van mensen terug te krijgen, maar het is altijd het "gevecht"voor je toekomst waard

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100