waarom komt zelfmoord (bijna) niet in het nieuws?

Toegevoegd na 18 uur:
ik had laatste wel een stuk uit het nieuws gezien waarin werd gezegd dat zelfdoding onder studenten vaker voorkomt tegenwoordig. als het bij ongelukken een jonger iemand betreft word er meer aandacht aan gegeven
je zou toch denken dat dan in dit geval misschien ook een keer voorbij komt?
(dit als reactie op de antwoorden waarin gezegd word dat te veel mensen het doen om te melden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelfdoding is een drama, maar het drama zou alleen nog maar groter worden als het daarna uitgebreid in de pers werd uitgemeten. De familie gaat al door een hel van onzekerheid waarom hun geliefde deze fatale stap gezet heeft. Dat wordt alleen maar erger als er zich ook nog eens journalisten tegenaan gaan bemoeien. Gelukkig komt zelfdoding bijna niet in het nieuws.

Omdat er al in NL 3 tot 6 mensen per dag een poging doen. Het is dus niet echt iets bijzonders. Alleen een overtreding van de wet.

Ha, die Denkerin; Daarvoor komt het te vaak voor; ruim twee keer zoveel mensen plegen jaarlijks zelfmoord als er verkeersdoden vallen. Bovendien zijn er in de veel gevallen te weinig feiten bekend rond de motieven en gekozen methode. Ten slotte zullen veel media uiteindelijkook beseffen dat ze de nabestaanden geen plezier doen met dit soort aandacht. Alleen als het een BN'er betreft of men niet om het feit heen kan, zoals met de schutter in Alphen aan de Rijn, dan zal men het vermelden.

Omdat men het 'aanstekelijke 'wilt vermijden. Berichten over bepaalde zelfmoorden kunnen depressieve personen op nog slechtere gedachten brengen.

Het brengt mensen op ideeen. Als zelfmoord continu in het nieuws komt wordt het "gewoner" en zal het nog veel vaker gaan voorkomen. Net zoals die ene keer dat er een bloedbad was in de universiteit van Virginia. Daarachter volge een hele reeks van aanvallen in scholen.

Het komt alleen in het nieuws als "men" denkt, dat Nederland het wil weten en dan gaat het over een bekende persoon, zoals in het verleden bij Herman Brood.

omdat er per dag wel 6à7 mensen zelfmoord plegen en die kan je niet allemaal in het nieuws krijgen

Volgens mij is het onderwerp voor heel veel mensen een te gevoelig onderwerp, immers we zijn allemaal op zoek naar het doel van ons leven, en als er dan mensen zijn die te kennen geven dat het leven geen doel heeft raakt dat een gevoelige snaar, waarom aandacht geven aan materie die je niet begrijpt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100